Bulutlar, AK Parti il teşkilatı üyelerine yatırımları gösterdi

17 Ekim 2012 Çarşamba 14:49
Bulutlar, AK Parti il teşkilatı üyelerine yatırımları gösterdi






ERZURUM (CİHAN)- Erzurum Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, gerçekleştirilen çalışmalar ve yapımı devam eden hizmet yatırım inşaatlarını AK Parti Erzurum İl Yönetim Kurulu üyelerine gezdirdi.

Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 2009 yılından bugüne kadar tamamlanan birçok hizmetin yanı sıra yıl içerisinde yapımına başlanılan ve inşaatı devam eden 500 kişilik kapalı spor salonu, kültür merkezi, Erzurum'un ilk engelliler parkı, Hanımlar Çarşısı, Harput ve Palandöken mahallelerindeki kentsel dönüşüm alanları ve diğer yatırım alanlarını parti il teşkilatı ile birlikte gezdi. Belediye Başkanı Bulutlar, Palandöken Belediyesi olarak 2009 yılında başladığımız çalışmalarımıza 2012 yılında da hız kesmeden yolumuza devam ediyoruz. dedi.

Bugüne kadar yapılan hizmetler hakkında, çalışma alanlarını tek tek gezerek bilgi veren Başkan Orhan Bulutlar, şunları söyledi: Palandöken Belediyesi'nin geçmişini uzun uzun anlatmaya gerek yok. Hacizli, yatırım olmayan, işçisine, esnaf borcu olan, kurumsallaşmadan uzak eli kolu bağlı bir belediyeydi. Dört yıl içerisinde yani bugüne bakıldığında kapılarını halka açan, kurumsallaşmış, tek kuruş borcu olmayan, önünü gören ve yatırım yapan bir Palandöken Belediyesi var. Son dört yıl içerisinde ilçede ilk kentsel dönüşümü Harput Mahallesi'nde başlattık ve tamamladık. Rus Pazarı'nda kentsel yenileme çalışması yaptık ve tamamladık. 39 mahallemizde adaletli bir çalışma programı uyguladık, her mahallede çalışma yaptık.

Bulutlar yapılan çalışmaları şöyle sıraladı: Ertuğrul Gazi Mahallemiz'de 500 kişilik kapalı spor salonu, Yunus Emre Mahallemiz'de 12 derslik Kültür Merkezi. Yıldızkent semtimizde Hanımlar Çarşısı. Palandöken Mahallemiz'de Bilgi ve Kültür Evi. Yenişehir'de Rus Pazarı olarak bilinen alanda kentsel yenileme. Palandöken Mahallesi'nde risk eksenli kentsel dönüşüm. Toparlak Baba ve Maksut Efendi türbelerinin restoresi. İlçeye 2 milyon metrekare standartlara uygun asfalt serimi, asfalta paralel olarak renkli kaldırım, karo, bordür ve kilit taş çalışması. Erzurum'un ilk engelliler parkı. Şehitlerin adının yaşatıldığı Şehitler Parkı ve ilçenin muhtelif mahallelerin de büyüklü, küçüklü 22 yeni park. Kent Ormanı mesire alanı yenilenmesi, on binlerce fidan toprakla buluştu. 19 köy mahalleye 19 çocuk oyun alanı. 2 bin 100 adet çöp konteyneri ve 2 adet vakumlu çöp toplama aracı ile bir adet tam teşekküllü cenaze aracı. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 6 yeni araç daha alımı. 22 mahallede tuvalet yapım ve yenileme çalışması. Sosyal belediyecilik alanında her ay ücretsiz dar gelirli ailelere 25 bin ekmek dağıtımı, gıda, yakacak, giyecek ve okula yeni başlayan çocuklara kırtasiye yardımı. Kültürel etkinlikte her üç ayda bir yayınlanmak üzere Beyazşehir Palandöken isimli kültür ve edebiyat dergisi, çeşitli yazarlara ait kitaplar, şehir takvimi. Sanatsal çalışmalar yapan sanatcıyı destekleyerek ebru, fotoğraf ve resim sergileri. Ramazan etkinlikleri, sofraları ile halk günlerinde halk ile kucaklaştık. Sportif faaliyetlerimize ara vermeden Palandöken Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde yer alan boks, futbol, güreş, atletizm, atlı spor cirit müsabakalarında büyük başarılar elde ettik. Kent Konseyi, Kadın ve Gençlik Meclislerini oluşturduk. Belediye olarak sözleşmeli ve nitelikli 6 genç mimar ve mühendisimiz ile birlikte hizmet satın alarak 150 gencimize istidam alanı oluşturduk. İş- Kur aracılığıyla 100 gencimiz yine iş sahibi oldu. Palandöken Belediyemiz dört yıl içerisinde borç ödemeleri hariç toplam 42 milyon liralık yatırım yapmıştır. Artık belediyemiz sürünmekten koşar bir belediye konumuna gelmiştir.

BELEDİYENİN ÇALIŞMALARINA AK PARTİ İL TEŞKİLATI TAM NOT VERDİ

Gezi sonrası Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, AK Parti İl Teşkilatı üyelerine, Kayakyolu Osman Bektaş Mahallesi'nde yeni yapılan Erzurum Şehitler Parkın da ikramın da bulundu. İkram sonrası yapılan çalışmaları ve gözlemlerini aktaran AK Parti Erzurum İl Teşkilatlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Dursun Yıldız, Palandöken Belediyesi'nin çalışmalarına tam not verdi.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yıldız, AK belediyecilikte yapılanları anlatmakla bitmez. Biz icraatlarla uğraşıyoruz. Anlatmak için durmamız gerekiyor. Yapılan hizmeti vatandaşımız görür diye düşünüyoruz. Hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Orhan Bulutlar'a teşekkür ediyoruz. Yapılan hizmetleri teşkilatımız da yerinde görme fırsatı oldu. Belediye Başkanımızın hizmetleri 3 -5 saat içerisinde gezmekle bitmeyecek kadar çok. Pek çok alanda önemli hizmetlere imza atılmış. Palandöken Belediyesi'nin üst yapılar kadar değerli ve maliyet tutan altyapı hizmetleri var. Vatandaşımız bunları biliyor. Belediyemiz de basın yoluyla ve hazırladığı dergi ve broşürlerle hizmetlerini vatandaşımıza anlatıyor. AK Parti İl Teşkilatı olarak bu çalışmaları biz de yerinde görerek, yapılanları vatandaşımıza aktarmaya devam edeceğiz. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.