Bürokratlar ve gazeteciler yemekte bir araya geldi

11 Aralık 2012 Salı 12:19
Bürokratlar ve gazeteciler yemekte bir araya geldi






YOZGAT (CİHAN)- Yozgat´ta Belediye Başkanı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen arabaşı yemeğinde ilde görev yapan gazeteciler ve bürokratlar bir araya geldi.

Tarihi Hayri İnal Konağı'nda Cihan Haber Ajansı ve Zaman gazetesinin organizasyonunda düzenlenen arabaşı yemeğine Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Fazlı Öcal, Özel Ergin Koleji Müdürü Ali Acar ve gazeteciler katıldı.

Belediye Başkanı Yusuf Başer, yemek sonrası yaptığı açıklamada, Yozgat´ın geleneksel yemeği olan arabaşının Hz. Muhammed (sas) döneminden günümüze kadar gelen bir yemek olduğunu söyledi. Başkan Başer, Arabaşı ilimize özgü bir yemektir. Belediye olarak da arabaşı yemeğimizi Türk Standartları Enstitüsü'nde tescilini yaptırdık. Resmi olarak Yozgat´ımızın testi kebabı, tandır kebabından sonra arabaşı yemeği gelmektedir. Arabaşı yemeğimizin tarihçesi çok eskilere Peygamber Efendimiz dönemine dayanmaktadır. Peygamber Efendimiz (sas)´min Uhud Savaşında dişleri kırıldığında Veysel Karani Hazretleri kırılan dişlerini çekmiştir. Veysel Karani Hazretleri'nin annesi de Peygamber Efendimizin yemeği rahat yemesi için unla suyu karıştırarak çorbasını yapar ve hamurunu da bu şekilde yaparak getirmiştir. dedi.

Türkiye´nin belirli bölgelerinde pişirilen arabaşı yemeğinin en yaygın olarak Yozgat´ta yapıldığını ifade eden Başkan Başer, arabaşı yemeğinin gribe ve soğuk algınlığına da iyi geldiğini kaydetti. Başkan Başer, Kış ayı boyunca mutlaka her evimizde arabaşı pişirilip eş, dost, hısım ve akrabalar davet edilerek ikram edilir. Burada arabaşı geleneği insanlar arasında kaynaşmaya da vesile olmaktadır. İlimizde görev yapan ve daha sonra başka illere atanan müdürlerimiz bu geleneğimizi görev yaptıkları illerde de sürdürmektedir. Bizim amacımız da zaten bu arabaşı geleneğini yaşatmaktır. diye konuştu.

Vali Abdulkadir Yazıcı ise her yörenin kendine has yöresel yemeği olduğunu söyledi. Vali Yazıcı, İlimizde ilk defa arabaşı yemeği yedim. Farklı, güzel bir lezzeti var. Umarım böyle etkinlikler devam ederse biz de arabaşı yemeğinin tadına varırız. Zaten Belediye Başkanımız da bu yemeğimizin Yozgat´a ait olduğunu tescillemiş, ilimizin kendine has geleneği ve kültürünün yaşatılmasında bu tür etkinliklerin önemli bir yeri vardır. şeklinde konuştu.

Arabaşı yemeğinin ardından Yozgat´ın yerel sanatçısı Erhan Özel, Yozgat yöresine ait birbirinden güzel eserleri seslendirerek davetlilere müzik ziyafeti çekti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.