Bursa, şehidini son yolculuğunda yalnız bırakmadı

PKK'lı teröristlerce Diyarbakır'da düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 27 yaşındaki Özel Harekat Polis Memuru İlyas Kaygusuz, Bursa'da toprağa verildi.

01 Nisan 2016 Cuma 20:30
Bursa, şehidini son yolculuğunda yalnız bırakmadı






Bursa, şehidini son yolculuğunda yalnız bırakmadı

Diyarbakır'da dün polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 27 yaşındaki Özel Harekat Polis Memuru İlyas Kaygusuz, bugün Bursa son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin kardeşi Mücahit Kaygusuz, "Abim ölmedi yaşıyor. Ağlamamızı bekleyenler beklemesinler" diyerek feryat etti.

Diyarbakır'da dün PKK'lı teröristlerin bombalı araçla zırhlı polis midibüsüne düzenlediği saldırıda şehit düşen 7 polis memurundan biri olan 2 çocuk babası Özel Harekat polisi İlyas Kaygusuz'un cenazesi askeri uçakla Yenişehir Havalimanı'na oradan da Merkez Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi'nde oturan annesi Mücadiye ve babası Ethem Kaygusuz'un yaşadığı baba evinde getirildi. Burada helalliğin alınmasının ardından cenaze, ikindi vakti Mihraplı Camii'ne getirildi.

Burada yapılan cenaze törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Emniyet Müdürü Selami Yıldız, şehitin annesi, babası eşi Merve Kaygusuz ile kardeşi Mücahit Kaygusuz ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Şehidin 2 yaşındaki oğlu Emir Taha ile henüz 2 aylık olan kızı Havzanur Kaygusuz'un getirilmediği cenaze töreninde ağabeyinin tabutunu taşıyan Mücahit Kaygusuz, "Bir ölür bin diriliriz. Vatan sağolsun. Yılmadık, yıkılmadık. Ben de giderim vatan için. Hepimiz gideriz, hepimiz. Hiç birimiz yıkılmayız. Vatan yeter ki sağolsun. Abim gitti, ben de giderim. Ağlamamızı bekleyenler beklemesinler. Hayatta yıkılmadık, yine de yıkılmayız. Abim burada dim dik şehit. Ölmedi yaşıyor. Şehitler ölmez vatan bölünmez" diyerek feryat etti.
Şehitin cenazesi daha sonra 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları eşliğinde Hamitler Şehitliği'nde toprağa verildi.

 
Son Güncelleme: 04.04.2016 01:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.