Bursa'da Moğol rüzgarı esti

12 Aralık 2012 Çarşamba 15:30
Bursa'da Moğol rüzgarı esti






BURSA (CİHAN)- Cengiz Han'ın torunlarını buluşturan 6. Dünya Moğol Kongresi için Bursa'ya gelen Moğol sanatçılar, performanslarıyla beğeni topladı. Yaşadıkları doğal hayatla dikkat çeken Dukha Türkleri de kongreye katıldı. Dukha Türkleri Şaman Derneği Başkan Yardımcısı Chinbat, Türklerle aramızda yıkılmaz bağlar var. dedi.

Bursa Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın desteğiyle gerçekleştirilen 6. Dünya Moğol Kongresi'nin açılış töreninin son bölümünde Moğol sanatçılar sahne aldı. Moğolistan Kurucu Cumhurbaşkanı Punsalmaa Ochirbat ve Bursa Valisi Şahabettin Harput'un da izlediği programda Moğol sanatçılar performanslarıyla dikkat çekti. Programda Karagöz Halk Dansları Topluluğu da bir gösteri yaptı. Programın ardından Moğol konuklar BUGİAD yemeğinde buluştu.

Öte yandan gazetecilerin sorularını cevaplandıran Dukha Türkleri Şaman Derneği Başkan Yardımcısı Chinbat, Türkiye ile aramızda 6 bin kilometre olsa da gönüllerimiz bir. Aramızda yıkılmaz bir bağ var. dedi. Çiftçilik yapan Dukha Türklerinden O. Dorg ise Türkler ile Moğollar arasındaki bağların sağlam olduğunu söyledi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.