Bursa'da sapkın tarikat operasyonu

11 Temmuz 2011 Pazartesi 11:10
Bursa'da sapkın tarikat operasyonu








Ahlaksızlığın sınırlarını zorlayan olay Bursa polisini hayrete düşürdü. Bursa'da kendisini sözde bir cemaatin piri olarak tanıtıp, dergaha gelenlere cennete gideceklerini vaadederek cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen bir kişi tutuklandı.
SÖZDE CEMAAT ÜYELERİ DE SAPITMIŞ
Olaydan sonra psikolojisi bozulan bazı müştekiler sözde pirin kendilerini kandırdığını belirterek şikayetçi olurken, diğerleri ise "O bize zorla hiçbir şey yapmadı" dedi.  
Edinilen bilgiye göre, akıllara durgunluk veren olay, Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbarla ortaya çıktı. Merkez Yıldırım ilçesinde sözde bir dergaha gelen kişilere cinsel taciz ve istismarda bulunduğu iddia edilen bir kişinin, mahalle sakinleri tarafından linç edileceği yönündeki ihbar polisi harekete geçirdi.   Dergah adı altındaki evi basan ekipler, içeride bulunanların ifadesini aldı.
ORAL SEKS YAPMAYA ZORLAMIŞ
Müştekilerin, kendisini pir olarak tanıtan kişiyle cennete girmelerine şahitlik edeceği için din adına oral seks  yaptıklarını, ilişkiye girerek tabi olduklarını söylemesi polisin bile kanını dondurdu. Ekipler, herkesi tek tek dinleyerek, sapkınlıklarla dolu olayı aydınlatmaya çalıştı. Dergaha karı koca gelen çiftlerin pir ile ayrı ayrı cinsel ilişkiye girdikleri belirlendi. Polis, toplam 19 kişinin ifadesini aldı. Bunlardan yarısı kandırıldıkları, olaydan sonra psikolojilerinin bozulduğunu belirterek, sözde pirden şikayetçi oldu.

Diğerleri ise, şüpheli pir ile kendi istekleriyle ilişkiye girdikleri için herhangi bir  şikayetlerinin olmadığını söyledi. 2003 yılından beri süren sapkınlıkların daha önce bir başka semtte, ondan önce de evlerde yapıldığı iddia edildi.       
Dergahta ve şüpheli 47 yaşındaki U.K'nın evinde yapılan aramalarda ele geçirilen DVD'lerde ise çocuk ve hayvan pornosu görüntüleri çıktı. Sözde pir U.K, pirin 'nur çeşmesi' olarak adlandırılan cinsel organından gelen sıvının sperm olmadığını, bu beyaz sıvının sadece pirlerden gelen bir nur olduğunu söyledi. Dergaha gelen kişilerin zikir odasında cezbelenince bulunduğu sır odasına girdiğini kaydeden U.K., "Ben sır odasına gelen kadın ya da erkekleri cinsel organımı öptürerek badelerim. Bunun dışında da isterlerse erkeklerle de, kadınlarla da ters ya da normal yolla ilişkiye girerim" dedi.   
   
"BENİMLE İLİŞKİ İSTEYEN BİRİNİ GERİ ÇEVİRİRSEM O KİŞİ YANAR, DELİRİR"
 
2006 yılından sonra müritlerini badeleyip cinsel ilişkiye girdiğini söyleyen evli ve 2 çocuk babası U.K., "Kadın erkek hiçbir müridimi zorla badelemedim veya cinsel ilişkiye girmedim. Daha önce müridim olan kişiler beni şikayet etmiş olabilir. Ben müridimle ilişkiye girmem. Zikir esnasında cezbelenen kişi sır odama gelir. Ben hiçbir şey yapmam. Onlar kendileri gelip kucağıma oturur. Benim pir olarak sır odasına gelen müridime cinsel ilişkiye giremeyeceğimi söyleme gibi bir lüksüm olamaz. Ben cezbelenen müridimle ilişkiye girmezsem mürit zikir durumundan dolayı yanmaya başlar. Gücü kalmaz ve delirir" diye konuştu.    

Şüpheli, "nitelikli cinsel saldırı, Tekke ve Zaviyeler Kanunu'na muhalefet, çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları depolamak" suçundan sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi ise serbest bırakıldı.     

"SUÇLULAR CEZASINI ÇEKSİN"

Sözde dergah olarak kullanılan Yıldırım ilçesindeki bölge esnafı ise şokta. Dergahın hemen yanındaki esnaflardan R.A., "Böyle bir şeye halen inanmış değilim. Bu imkansız bir şey. Bu insanlardan bu tür şeyler beklemek mümkün değil. Biz esnafız, çalışıyoruz, içeri gelen giden oluyor ama şok olduk. Ne anlatabilirim, ne diyebilirim ki? Anlatabilecek bir şey yok. Ben böyle bir şeyi sezsem mümkün değil asla bırakmazdım. Çarşamba günleri gelip ibadet yapıp gidiyorlardı. Burayı kiralamışlardı. polisler geldi,  'Şikayetiniz var mı? diye sordu. Üst katı kullanıyorlardı. İçeri gelip gideni ailesi zannediyorduk. Böyle bir şey olamaz" dedi.    

Esnaf D.K. ise, "Biz ekipleri görünce olayı öğrendik. Şok olduk, böyle bir şeyi beklemiyorduk. Böyle bir şey yapıldıysa suçlular cezasını çekmelidir. Bu olay dini istismara giriyor. Görüntü olarak bir Müslüman gibi duruyorlardı. Bu çok üzücü bir olay, biz de şok olduk. İnanamadık" diye konuştu.  

R.T. de şüphelinin bazen motosikletle geldiğini belirterek, "Sakallı, cübbeliydi. Böyle birinin bu tür bir şey yapabileceğini aklımızın ucundan bile geçirmezdik. Bazen yanında birileri de olurdu. Kimseyle konuşmaz, muhatap olmazdı. Buraya polisler geldi, yakalayıp götürdü. İnsanlarla, kadın ve erkeklerle cinsel ilişkiye giriyormuş. Adamın hakkında bir şey bilmiyorduk. Şaşkınız" dedi.    
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.