Bursaspor, Fenerbahçe maçını seyircisi önünde oynayacak

17 Ekim 2012 Çarşamba 18:56
Bursaspor, Fenerbahçe maçını seyircisi önünde oynayacak






BURSA (CİHAN)- Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Bursaspor'a verilen 2 maç seyircisiz oynama cezasını kaldırarak, kulübe 200 bin lira para cezası verdi.

Yeşil-beyazlı kulübün 2 maç seyircisiz oynama cezasının kaldırılması yönündeki talebini değerlenirden Tahkim Kurulu, 2 maç seyircisiz oynama cezasını, 200 bin TL para cezasına çevirdi.

Tahkim Kurulu'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: Bursaspor Kulübü'nün; tribüne bıçak sokulmasında gerekli güvenlik tedbirlerini almadığı ve bu suretle Spor Toto Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nün 9. maddesinin 5. fıkrasını ihlal ettiği; taraftarlarının, güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alınmış olaya gereksiz şekilde müdahale ederek (faile saldırarak) başka taraftarların dahi yaralanmalarına sebebiyet vermesi nedeniyle FDT'nin 53.maddesinin 1. fıkrasını ihlal ettiği; buna karşılık kulüp taraflarının bıçağı almak ve bu sayede daha ağır neticenin doğmasını önlemek üzere ilk aşamada gösterdiği gayret ile olayın oluşu bir bütün halinde değerlendirilerek; PFDK'ca, Bursaspor Kulübü'ne taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT'nin 53/2. maddesi uyarınca verilen 2 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisi oynama cezasının, yukarıda izah edilen gerekçeler ve Kurulumuzun içtihatları doğrultusunda Spor Toto Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nün 9/5. ile FDT'nin 53/ 1,3 maddeleri uyarınca 200.000.-TL para cezası şeklinde düzeltilerek onanmasına oybirliğiyle (2012/224 K.)

Bu kararla Bursaspor'un 20 Ekim Cumartesi evinde Fenerbahçe ile yapacağı maçı, erkek taraftarlar da takip edebilecek. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.