Büyük Hırka'da Kur'an kursunun temeli atıldı

05 Aralık 2012 Çarşamba 18:02
Büyük Hırka'da Kur'an kursunun temeli atıldı






ÇORUM (CİHAN)- Çorum'un Alaca ilçesine bağlı Büyük Hırka beldesinde yeni yapılacak Kur'an kursunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törene Alaca Kaymakamı Ayhan Yazgan, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, Büyük Hırka Belediye Başkanı Arslan Şahin, İlçe Müftüsü İhsan Caner ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Ayhan Yazgan, Büyük Hırka beldesinin ismini ilk duyduğunda buranın manevi açıdan çok özel bir isme sahip olduğunu düşündüğünü belirterek, bu kursta eğitim alacak çocukların vatanına, milletine hayırlı bireyler olarak yetişmesini temenni etti.

İlçe Müftüsü İhsan Caner ise merkez belde ve köylerde Kur'an kursu faaliyetlerinin sürdüğünü, bütün bu kurslara Diyanet İşleri'nce hocalar tayin edildiğini, burada da güzel işler yapılacağını söyledi. Caner, ''Kurs tamamlandığında, ilk katta yemekhane, taziyeevi ve dini faaliyetlerin yürütüleceği bir salon, ikinci katta kız Kur'an kursu ve lojman, üçüncü katta ise beldenin iki camisinin imamlarının kalacağı lojman yer alacak.'' dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.