Çaldıkları kurbanlıkları 200 TL'ye satmak isteyen şebeke çökertildi

17 Ekim 2012 Çarşamba 13:12
Çaldıkları kurbanlıkları 200 TL'ye satmak isteyen şebeke çökertildi






GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep polisi, 462 tane kurbanlık küçük ve büyükbaş hayvanı köylü vatandaşların ahırlarından çalan 6 kişiyi yakaladı. 5 ilde düzenlenen operasyonla yakalanan şahısların çaldıkları hayvanları 200 TL'ye satmaya çalıştıkları, hırsızlığı gerçekleştirdikleri ahırlardaki köpek ve tavukları da sesleri çıkmasın diye zehirledikleri ortaya çıktı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 4 ay süren çalışmalar sonucu Kurban Bayramı öncesi çaldıkları hayvanları ucuz fiyata satmaya çalışan şebekeye yönelik Gaziantep, Kayseri, Sivas, Yozgat ve Kahramanmaraş'ta operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda 451'i küçükbaş, 11'i de büyükbaş olmak üzere toplam 462 kurbanlık hayvanı çaldıkları tespit edilen Reşit K., Osman K., Ali Yıldıray D., Hasan G., Hasan K. ve Ferhat Ş. isimli şüpheliler yakalandı.

Şüphelilerin, Türkiye'nin farklı illerinde köylere giderek ahırlardan kurbanlık hayvan çaldıkları ve bunları da Gaziantep'e getirip 200 liraya satmaya çalıştıkları öğrenildi. Şüphelilerin, girdikleri ahırda ses çıkarmamaları için köpek ve tavukları ise zehirledikleri belirlendi.

Çalınan hayvanlardan 430'u sahiplerine teslim edildi. Geri kalan 32 hayvanın bir kısmının satıldığı, bir kısmınınsa nakliye esnasında sıkışmadan dolayı telef olduğu bildirildi. Operasyon sırasında, şüphelilerin üzerinden polis telsizi ve rozeti çıkması da dikkat çekti.

Yakalanan ilk şüpheli Reşit K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer 5 kişi de emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.