Can Dündar ve Erdem Gül 92 gün sonra serbest

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tahliyesine karar verdi. Karar gece yarısı 00.50'de uygulandı.

26 Şubat 2016 Cuma 02:06
Can Dündar ve Erdem Gül 92 gün sonra serbest






Can Dündar ve Erdem gül 92 gün sonra serbest

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararının ardından, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tahliyesine karar verdi. Karar oybirliğiyle alındı. "Tahşiyecilere Kumpas Davası"nın bitmesinin ardından, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliye talepli dilekçesini değerlendirdi. Mahkeme heyeti, yaklaşık 1,5 saatlik değerlendirmenin ardından, saat 00.50 sıralarında kararını açıkladı.

"ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARI BAĞLAYICI NİTELİKTE"

Mahkeme heyeti, 3 sayfalık kararında, Can Dündar ve Erdem Gül'ün Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunu, mahkemenin de 'kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı ile ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiğine' karar verdiğini vurguladı.

Kararda, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 153-6 madde ve fıkrasında Anayasa Mahkemesi kararlarının, yasama, yürütme, yargı organları, idare makamları, gerçek ve tüzel kişiler tarafından "bağlayıcı nitelikte" olduğu vurgulandı. İhlal kararının bir örneğinin mahkemeye gönderildiğini belirten heyetin kararında, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın bağlayıcı nitelikteki 153-6 madde ve fıkrası hükmü gözetilerek sanıklarla ilgili ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılmasının sağlanması bakımından sanıkların ayrı ayrı tahliyelerine karar verildi" denildi.

YURDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONULDU

Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyesine oybirliğiyle karar veren mahkeme heyeti, 2 gazeteci için yurtdışına çıkış yasağı koydu. 92 gündür Silivri Cezaevi'nde yatan Can Dündar ve Erdem Gül 26 Kasım 2015 tarihinde tutuklanmıştı.


Son Güncelleme: 26.02.2016 02:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.