Çankaya'da Seyyid Ahmet Arvasi Parkı açıldı

17 Ekim 2012 Çarşamba 16:45
Çankaya'da Seyyid Ahmet Arvasi Parkı açıldı






ANKARA (CİHAN)- Çankaya Belediyesi'nin Cevizlidere Mahallesi'nde yaptığı Seyyid Ahmet Arvasi Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Parkın açılışına Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, eski Bakan Yaşar Okuyan, sanatçı Faruk Demir, Seyyid Ahmet Arvasi'nin kardeşi Halid Arvasi, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, MHP Çankaya İlçe Başkanı Deniz Kaya ile CHP ve MHP teşkilatından çok sayıda partili katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Bu parka Seyid Ahmet Arvasi isminin verilmesinin tartışıldığını biliyorum. Biz bu parka Seyyid Ahmet Arvasi ismini verirken siyasi farklılıkların düşmanlaşmaya varmaması gerektiğine olan inancımızı ifade etmeye çalıştık. Bu park din, dil, ırk, renk ve siyasi görüş farklılıklarının barışı ve kardeşleşmeyi zedelememesi gerektiğine ilişkin bir çağrıdır. Kardeşliğe bir kucak açıştır diye konuştu. Dünyada ve Türkiye'de zor bir dönemin içinden geçildiğini belirten Başkan Tanık, Bu dönem barışa ve halkların kardeşliği anlayışına en çok gereksinimiz olan bir dönemdir. Unutmayalım ki barıştan hiç kimseye zarar gelmez dedi.

Başkan Tanık'ın ardından söz alan Halid Arvasi ise Kardeşimin vasiyeti gereği hiç kimseyle paylaşmadan onu şimdi istirahat ettiği birinci mekanına ben göndermiştim. Şimdi ise bu park O'nun tüm dostlarıyla beraber paylaştığımız ikinci mekanı oldu. Çankaya Belediyesi'ne, tüm meclis üyelerine en içten duygularımla teşekkür ediyorum. diye konuştu. Açılış töreni Çankaya Belediyesi Bin Çocuk Korosu hocalarından oluşan müzik topluluğunun barış ve kardeşlik içerikli eserlerden oluşan müzik dinletisiyle sona erdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.