Canlı bomba alarmını Alman istihbaratı iletmiş

Terör örgütlerine destek verdiği iddiaları yıllardır gündemden düşmeyen Alman istihbaratının, Alman Lisesi ve konsolosluklarına yönelik saldırı hazırlığı söz konusu olunca Türkiye'den yardım istediği ortaya çıktı.

24 Mart 2016 Perşembe 11:14
Canlı bomba alarmını Alman istihbaratı iletmiş






Canlı bomba alarmını Alman istihbaratı iletmiş

İstanbul İstiklal Caddesi'ni kana bulayan canlı bomba saldırısı öncesi, Musul'dan Türkiye'ye sızan teröristler konusundaki uyarı Alman istihbaratından geldi. Yıllardır PKK terörüne destek verdiği iddiaları gündemden düşmeyen Alman İstihbaratı'nın kendi ülke vatandaşlarını hedef alan saldırı öncesi Türk makamlarıyla yoğun işbirliğine girdiği ortaya çıktı.

SİNYAL BEKLİYORLAR

Avrupa terör saldırılarıyla sarsılırken, Türk polisi önceki gün DAEŞ terör örgütüne büyük bir darbe vurdu. Sultangazi’de bir hücre evine düzenlenen operasyonda saldırı hazırlığındaki Suriye uyruklu canlı bomba İbrahim G.J.A., Türk vatandaşı Muhammed N. ve Irak uyruklu Ali F. gözaltına alındı.

Dinsel-ruhsal hazırlarmış

Alman istihbaratının özellikle uyardığı isim ise İbrahim G.J.A. terörist G.J.A.’nın Musul’dan Gaziantep’e geldiğine dikkat çekilen yazıda, “Kendilerini dinsel ve ruhsal olarak hazırladılar. Sinyal bekliyorlar. Akşam vakti saldırı düzenleyecekler. Hedeflerinde Ankara’daki Alman Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu var” deniliyor. 

Canlı bombalar geldi

Uyarı notu şöyle: “Almanya Büyükelçiliği için saldırı uyarısı. Çok yakın bir gelecekte, muhtemelen akşam, kendilerini DAEŞ olarak adlandıran gruba ait intihar saldırganlarının Ankara’daki Almanya Büyükelçiliği’ne ve İstanbul’daki Almanya Başkonsolosluğu’na bir saldırı düzenleyecekler. Şüphelilerin Türkiye’ye, Gaziantep’ten geçerek geldiği düşünülüyor. Şüpheli canlı bombalar hali hazırda Türkiye’de. Muhtemel saldırganlardan birisi Musul Noor Sokağı’ndan, G.J.A. İstihbaratın kaynağı güvenli bilgi de güvenilir gözükmektedir. Bu uyarı ciddiye alınmalıdır.”

Bombanın izleri siliniyor

Taksim İstiklal Caddesi’nde yapılan terör saldırısının izleri kapatılıyor. Patlama nedeniyle hasar gören camlar değiştirilirken, dün kontrplak ile kapatılan işyerinde tadilat çalışması başlatıldı. Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği, nostaljik tramvaya eklediği bir vagonla, vatandaşlara karanfil dağıtarak teröre tepki gösterdi.
Son Güncelleme: 24.03.2016 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.