Canlı Bomba'yı patlatma şifresi 'Mini Etekli'

İstiklal Caddesi'ndeki terörist saldırıda canlı bomba olarak kullanılan Mehmet Öztürk'ün son 1.5 yılı kayıp. Polis ve İstihbarat ağabeyi gibi IŞİD militanı olan Öztürk'ün izini araştırıyor.

22 Mart 2016 Salı 01:26
Canlı Bomba'yı patlatma şifresi 'Mini Etekli'






Canlı Bomba, 1.5 yıl kendini gizlemiş

İstiklal Caddesi'ni kana bulayan canlı bomba Mehmet Öztürk'ün saldırı sırasına kadar geçen süre içerisindeki kayıtları mercek altınra alındı. Beyoğlu bombacısının ailesine İstanbul'da iş bulduğunu söyleyerek 2013'te Gaziantep'ten ayrıldığı ve son 1.5 yıla ait hiçbir kaydının bulunmadığı anlaşıldı. İstiklal Caddesi’nde cumartesi günü meydana gelen bombalı saldırı da 3’ ü İsrail vatandaşı biri İranlı 4 turist hayatını kaybetmişti.

SALDIRI ŞİFRESİ MİNİ ETEKLİ

Emniyet birimleri Sultanahmet patlamasının ardından hücreyi yöneten Faslı sözde DAEŞ emirinin izini bulmuştu. Yapılan operasyonda bir DAEŞ’liden İstanbul emirinin mini etekli kadınlarla İstiklal Caddesi, Taksim, Kadıköy gibi meydanlarında çekilmiş fotoğrafları çıkmıştı. Canlı bomba Öztürk’ün talimatı bu yolla aldığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Saldırıyı 1992 doğumlu DAEŞ militanı Mehmet Öztürk’ün gerçekleştirdiği tespit edildi. Polis şimdi Öztürk’ün eyleme nasıl geldiği ve kimler tarafından gönderildiğini araştırıyor. Mehmet Öztürk 2013 yılında Gaziantep’ten ayrıldı. Ayrılırken babasına İstanbul’da iyi bir iş buldum” dediği öğrenildi. Polis bombacının İstanbul’da nerede çalıştığının izini sürdü. Ancak Mehmet Öztürk’ün sigortalı olarak hiçbir yerde çalışmadığı belirlendi. Öztürk’ün İstanbul’da geçirdiği 1,5 yılda neler yaptığı araştırılıyor.

KARDEŞİ DE DAEŞ’Lİ

Öztürk Ailesi'nden DAEŞ’e ilk katılan isim kardeşi Yaşar Öztürk’tü. Yaşar Öztürk’ün Kilis’te örgüte yardım ve yataklıktan gözaltına alındığı ve emniyette kaydı olduğu öğrenildi. Mehmet Öztürk’ün de kardeşi aracılığıyla örgüte katıldığı belirlendi.

Son görüntüsü Adıyaman otogarında

DAEŞ bombacısı Mehmet Öztürk’ün, Gaziantep’ten Adıyaman’a iki farklı minibüse binerek geldiği belirtiliyor. Hiç kimseyle temasa geçmediği öne sürülen bombacının, saat kulesinden otogara taksiyle geliyor. 

Aynı gün saldırı

18 Mart'ta otogara gelen bombacı saat 17:00’de İstanbul otobüsüne 33 numaraya bilet alıyor. O anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı. Öztürk’ün İstanbul Otogarı’na indikten sonra metro ile Fatih Yusufpaşa durağına oradan da taksiyle Taksim'e gittiği belirlendi.
Köylülerden define izin yok!

Canlı bomba Mehmet Öztürk’ün serbest bırakılan ailesi cesedi Adli Tıp’tan alıp Gaziantep’e getirdi. Ancak İnsecu sakinleri define engel oldu. Bunun üzerine baba Nahsen Öztürk ve amca Yeşilkent Mezarlığı’ndan defin için izin aldı. Canlı bombanın defni sırasında mezara uzaktan bakan Nahsen Öztürk’ün birkaç kürek toprak atıp uzaklaşması dikkat çekti. Öztürk'ün cenaze namazının morg içinde kılındığı öğrenildi.



Son Güncelleme: 22.03.2016 01:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.