Çatışma bölgesinde sırt çantası bulundu

13 Temmuz 2011 Çarşamba 22:02
Çatışma bölgesinde sırt çantası bulundu







Samsun'un Ayvacık ilçesinde, dün terör örgütü PKK mensuplarıyla çatışma yaşanan bölgeye 5 kilometre mesafede Yeşilırmak kenarında bir sırt çantası bulundu. Terör örgütü mensuplarının suya düşmüş olabileceği düşüncesiyle dalgıçlar tarafından ırmakta arama yapıldı.

Dün Uğurlu köyü ormanlık alanında güvenlik güçleriyle 4 kişilik terörist grup arasında çıkan çatışmanın ardından başlatılan arazi arama tarama faaliyetleri sürüyor.

Çalışmalar sırasında, çatışma bölgesine yaklaşık 5 kilometre mesafede, Yeşilırmak kenarında terör örgütü mensuplarına ait olduğu belirlenen içinde gıda ve giyim eşyası bulunan bir sırt çantası bulundu. Teröristlerin çatışma sırasında vurularak ırmağa düşmüş olabileceği ihtimali üzerine bölgeye, Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ekipleri sevk edildi. Dalgıçlar tarafından Yeşilırmak'ta arama tarama çalışması yürütüldü.

Bu arada, Samsun'un yanı sıra Ordu ve Giresun kırsalında da operasyonlar başlatıldığı ve yürütülen çalışmalarda 5 sığınak bulunduğu öğrenildi.

Ayvacık ilçesi kırsalında dün, güvenlik güçleri ile 4 kişilik PKK'lı grup arasında çatışma çıkmış, çatışma sonrası güvenlik güçlerinin bölgedeki arama tarama faaliyetleri sırasında bir terörist yaralı olarak yakalanmıştı. Teröristle birlikte bir kalaşnikof tüfek, bir tabanca, 500 gram C4 patlayıcı, 3 el bombası, bir telsiz, güneş enerjisiyle şarj olan bir batarya ve yiyecek ele geçirilmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.