Cemil Çiçek, G-20 Parlamento Başkanları toplantısına katıldı

25 Şubat 2012 Cumartesi 11:05
Cemil Çiçek, G-20 Parlamento Başkanları toplantısına katıldı






RİYAD (CİHAN)- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, G-20 Ülkeleri Parlamento Başkanları Üçüncü İstişare Toplantısı'na katıldı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Ritz Carlton otelindeki toplantı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından açış konuşmasını Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Dr. Abdullah bin Muhammed bin İbrahim el Şeyh yaptı.

Konuşmasında, parlamento başkanlarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren El Şeyh, dünyada yaşanan ekonomik ve mali krizin olumsuz etkilerine karşı uluslararası işbirliğinin önemine ve Suudi Arabistan'ın bu alandaki gayretlerine dikkat çekti.

Kültürel işbirliğine de değinen Şura Meclisi Başkanı, dinler arası diyalog ve kültürlerin yakınlaşmasının gerginliğin ve çatışmanın önüne geçeceğini söyledi. Suudi Arabistan'ın dinler ve kültürler arası diyalog çağrısını yapan ülkelerin başında olduğuna değinen El Şeyh, Kralı Abdullah'ın İspanya'nın başkenti Madrid ve Birleşmiş Milletlerin Merkezi New York'ta bu amaçla düzenlenen toplantılara katıldığını hatırlattı.

Suudi Şura Maclisi Başkanı El Şeyh'in konuşmasının ardından misafir ülkeler adına Kazakistan Senato Başkanı Hayrat Mami bir konuşma yaptı. Ardından kapalı oturuma geçildi. Kapalı oturumda ilk konuşmayı TBMM Başkanı Cemil Çiçek yaptı.

Cemil Çiçek Ayrıca Suudi mevkidaşıyla ikili bir görüşme yaparak, El Şeyh'i Türkiye'ye davet etti.

Toplantıya Türkiye, Azerbaycan, Brezilya, Kanada, Çin, Macaristan, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Ürdün, Kazakistan, Kore, Malezya, Fas, Rusya, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Avrupa Parlamentosu ve Uluslararası Parlamentolar Birliği katılıyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.