CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül istifa etti

23 Ağustos 2011 Salı 19:30
CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül istifa etti






ANKARA (CİHAN)- CHP İl Başkanı Tarık Şengül beraberinde 17 kişiyle görevinden istifa etti. Şengül, gün içinde yaptığı toplantıda istifa edeceğinin sinyallerini vermişti. Yeni Mahalle'de imar planında yapılan yolsuzlukla ilgili CHP Genel Merkezi'nden habersiz bir şekilde açıklamalarda bulanan Tarık Şengül, yaptığı açıklamaları Eski düzen sürsün isteyenler, bunun Yeni Mahalle Meclisi'nden geçmesini istiyor. Ben, eski düzenin devam etmesini istemediğimden dolayı bu açıklamayı yapıyorum. demişti. Tarık Şengül CHP'li bir belediyenin karıştığı imar yolsuzluğunu deşifre etmesi basın mensupları tarafından da şaşkınlıkla karşılanmış, kendisine neden deşifre ettiği sorulduğunda ise Biz bu yolsuzluk rejimin partimize sirayet etmemesini istiyoruz, Olayların arkasındaki rant hikayelerinin bütün delegelerimiz, Bütün CHP'liler ve kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz demişti. CHP'lilere ve delegelere seslenen Şengül, konuşmasında Burada olay sanıldığı kadar basit değildir. Yenimahalle ilçesini kongreye götürmek isteyenler, CHP'yi belediye tarafından yönetmek isteyenlerdir. diye konuşmuştu.
 ŞENGÜL'ÜN ADI İSTİFALARLA GÜNDEME GELDİ
CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül ve Yönetim Kurulu Üyesi 11 kişi, 2011 Genel seçimlerinden önce de partisinin il başkanlığından istifa etmişti. Şengül ve arkadaşları Seçim sonrası yeni yapılanma için bu şart diye aldıkları kararın ardından, dilekçelerini CHP Merkez Yüksek Kurulu'na teslim etmişti. MYK aynı gün, saat 16.00'da Şengül'ü yeniden Ankara İl Başkanı olarak atadı. Tarık Şengül'ün kadrosunu kurması için de yetki vermişti. Şengül'ün aldığı bu kararın aynı gün görevine geri dönmesi eleştirilmişti.
2014'TE ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE ADAY OLACAKTI
ODTÜ'de Siyaset Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi de olan Doc. Dr. Tarık Şengül, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le yaşadığı Akay Kavşağı tartışmalarıyla da gündeme gelmişti. Eski Şehir Plancıları Odası Genel Başkanlığı da yapına Şengül, örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in koordine ettiği süreç sonucunda CHP üyesi olmuştu, Şengül'ün, CHP'nin 2014 yerel seçimlerindeki Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı da olması planlanıyordu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.