CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Koşaner'in ses kaydını Başbakan'a sorun

23 Ağustos 2011 Salı 22:17
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Koşaner'in ses kaydını Başbakan'a sorun






Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ankara İl Başkanı Tarık Şengül'ün istifa gerekçesini bilmediğini belirterek, hayırlı olması temennisinde bulundu. CHP'li ilçe belediyesi hakkındaki iddiaların doğru olmadığını ileri süren Tekin, yeni bir il başkanının atanacağını belirtti.
Tekin, Ankara'da basın yayın organlarının CHP muhabirleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Olmayan haberlerin olmuş gibi yazılmasının kendilerini çok üzdüğünü dile getiren Tekin, Ankara İl Başkanının istifası konusunda "Hayırlı uğurlu olsun, istifa etmesi. İstifa gerekçesini bilmiyorum." dedi.
Gerekçe olarak "Belediyenin partinin önüne geçmesini kabul edemem." açıklamasının hatırlatılması üzerine ise Tekin, "Bu konuda yorum yapamam." karşılığını verdi. İl başkanlığı için yeniden atama olacağını ifade eden Tekin, yolsuzluk iddiaları konusunda da "İlçe belediyelerine ilişkin bu iddiaların doğru olma imkanı yok. Çünkü plan yapma yetkisi büyükşehir belediyeleri yapıyor. İlçe belediyelerin plan yapma yetkisi 2005 yılında ellerinden alınmıştı." ifadelerini kullandı.
Somali'ye ilk yardım kampanyasının CHP tarafından başlatıldığını anlatan Tekin, büyükelçiliğe sorulması halinde bunun öğrenilebileceğini söyledi. Somali'ye 100 ton gıda ve çeşitli ilaç giysi mütevazi birşey katkı sunmak istediklerini dile getiren Tekin, yardımların orada dağıtılacağını kaydetti.

"KOŞANER'İN SES KAYDINI BAŞBAKANA SORUN"
Libya'daki değişim konusunda ise Tekin, "Adeta leş kargaları gibi bir çok ülke Libya'daki petrolü nasıl ele geçirebilirim içinde. İnsanlık dramı yaşanıyor, bunu kabul edemeyiz. Emparyalizm pençeleri eline düşmüş. NATO'nun Libya'da ne işi var. 6 ay önce yol arkadaşınız dediğiniz bir arkadaşınızın şimdi dramatik durumunu izlemek... Bu soruların cevabını inşallah sayın Başbakan ve Dışişleri Bakanı cevap verecektir. 200 milyon dolar muhaliflere gitti. Asla bu kabul edilebilir durum değil. Türkiye'de de terör sorunu var. Birileri teröre yardım etmek istiyorum dediğinde ne diyeceksiniz." diye konuştu.
Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'e ait olduğu iddia edilen ses kaydını dinlemediğini dile getiren Tekin, konuşmaların içeriğinin Başbakana sorulmasını isteyerek çünkü onun emrinde çalıştığını kaydetti. Sınır ötesi hava harekatının sonuçlarını da değerlendiren Tekin, meselenin rakamlar olmadığını söyledi. Bölgeden aldığı bilgilerin çok iç açıcı olmadığını dile getiren Tekin, bölgedeki birçok şeyin de basına yansımadığını savundu. Terörle mücadele konusunda yapılanlar hakkında kendilerine bilgi verilmemesini eleştiren Tekin, geçmişte iç ve dış politikaların paylaşıldığını ancak bu dönem paylaşılmadığını ileri sürdü. Devletin sırların bildirilmesini istemediklerini anlatan Tekin, ancak teröristbaşı Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerden haberdar olmak istediklerini ifade etti.
Cumhurbaşkanının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile sadece şeklen görüşme yaptığını ileri süren Tekin, Gül'ün hiçbir fonksiyonu olmadığını iddia etti. Tekin, "Niçin 5 ay önce veya sonra değil de şimdi bu kritik dönem. Kimse bize ansızın terör azdı diyemez. Terör 30 yıldır vardı, kim kimi oyaladı." dedi.
Tekin, sözlerini Libya'daki gelişmelere ilişkin yorumuyla bitirdi: "Sayın Başbakan umut ediyorum aldığı ödülü geri gönderecektir, Kaddafi'ye." 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.