CHP Kurultayı'nda kumanya skandalı: Çok sayıda delege hastanelik oldu

CHP Kurultayı'nın son gününde dağıtılan bayat kumanyalar yüzünden çok sayıda kişi hastanelik oldu. Hastanelerde tedavi altına alınanların sayısı 20'yi geçti. 100'den fazla delegeye kongre salonunda ayakta müdahale edildi.

04 Şubat 2018 Pazar 23:46
CHP Kurultayı'nda kumanya skandalı: Çok sayıda delege hastanelik oldu







CHP Kurultayı'nda kumanya skandalı: Çok sayıda delege hastanelik oldu

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'na katılan çok sayıda partilinin yedikleri kumanyadan zehirlendikleri belirtildi. Bu arada, söz konusu kumanyaların 2 bin kişiye dağıtıldığı öğrenildi

Ankara Spor Salonu'nda devam eden kurultayın ikinci gününde, bazı partililer kustu ve mide bulantısı yaşadı. Rahatsızlananlar sedyelerle dışarıdaki 112 Acil Servis ambulanslarına taşındı. 112 Acil Servis ekipleri söz konusu şikayetlerle 100'den fazla kişiye müdahale ettiklerini belirttiler. Durumu ciddi olanlar başta Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre zehirlenmelerin içinde et bulunan kumanyalardan kaynaklandığı tahmin edilirken, Kurultayın Divan Başkanlığınca yapılan anonsta rahatsızlananların salonun dışındaki ambulanslara gitmeleri istendi.

Aralarında delege, gazeteci ve özel güvenlik görevlillerinin de bulunduğu yaklaşık 20 kişi kentteki çeşitli hastanelerde tedaviye alındı. Bu arada, söz konusu kumanyaların 2 bin kişiye dağıtıldığı öğrenildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda kumanyadan zehirlenen partililerin durumu ile ilgili Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açıklama yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.