CHP'li Günaydın: Nazım Hikmet'in şiirleri kirletildi

15 Aralık 2012 Cumartesi 15:48
CHP'li Günaydın: Nazım Hikmet'in şiirleri kirletildi






ADANA (CİHAN)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Nazım Hikmet'in şiirlerini okuyanların arkadaşlarını asanların torunları, evlatları olduğunu iddia ederek, isim vermeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.

Adana Çukurova Belediyesi, 1978 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Akın Özdemir ile 1997´de Samsun´daki koordinasyon toplantısından dönerken Amasya´da geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri Tevfik Okumuş, Mehmet Aysan, İbrahim Atalı ve Celal Polat adına park açtı. Huzurevleri Mahallesi´nde yaptırılan parkta Özdemir ile Okumuş, Aysan, Atalı ve Polat adına yaptırılan anıtların açılışını CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın yaptı.

Törende konuşan Günaydın, konuşmalarında Nazım Hikmet'in şiirlerini okuyan Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Türkiye´de şiirler çok istismar edildi, arkadaşlarımızı asanların torunları, evlatları onların şiirlerini bizlere okuyarak bir kez daha bizi istismar etmeye kalktılar. Şiirlerimizi kirlettirmeyiz, öykülerimizi kirlettirmeyiz, romanlarımıza sahip çıkarız, İnce Memet´e ve Yaşar Kemal´e sahip çıkarız, hayatlarını bu mücadelede vermiş çocuklarımıza, kardeşlerimize sahip çıkarız ve şu şiiri göğsümüzü gere gere söyleriz. diyen Günaydın, Nazım Hikmet´in 'Güneşi İçenlerin Türküsü' adlı şiirini okudu.

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan ise muhalif bir belediye olarak çektikleri sıkıntılardan söz etti. Göreve başladıklarında ilçe sınırları içerisinde 102 park bulunduğunu anlatan Arıkan, daha sonra 34 park daha yaptıklarının altını çizdi.

Günaydın ve beraberindekiler daha sonra Kurttepe Kapalı Semt Pazarı´nın açılışını yaptı. Açılışlara Elektrik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Cengiz Göltaş ile Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Turhan Tuncer de birer konuşma yaptı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.