CHP'li Özkes: Ders kitabında Kelime-i Tevhid'in yarısı yok

05 Ocak 2012 Perşembe 15:02
CHP'li Özkes: Ders kitabında Kelime-i Tevhid'in yarısı yok






 CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, 5. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabında Kelime-i Tevhid'in yarısının olmadığını söyledi.
TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Özkes, 2002 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Komisyonu tarafından çıkarılan 5. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabında Kelime-i Tevhid'in yarısının olmadığını söyleyerek, Kelime-i Tevhid'in 'La ilahe illallah' (Allah'tan başka ilah yoktur) bölümü var, 'Muhammedün Resulullah' (Muhammed, Allah'ın resulü, elçisidir) bölümü ise yoktur. diye konuştu.
Kitaptan Bakara Suresi'nin, 286. Ayetindeki Ya Rabbi, kâfirlere karşı bize yardım et kısmının da çıkarıldığını öne süren Özkes, Talim Terbiye Kurulu'nun 10.12.2009 tarihli kararıyla 2010-2011 öğretim yılından başlanarak beş yıl süreyle ders kitabı olarak kabul edilen 4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabının 20. sayfasında Kelime-i Tevhid ve Kelime-i Şehadeti öğreniyoruz başlığında: Tevhid kelime anlamı olarak 'birlik veya birleme sözü' anlamına gelir. Allah'ın varlığına ve birliğine inanmak demektir. Kelime-i Tevhid La ilahe illallah Muhammedün Resulullah cümlesine denir. Anlamı da 'Allah'tan başka ilah yoktur' demektir denilmektedir. Ancak kitapta, Kelime-i Tevhid La ilahe illallah, Muhammedün Resulullah olarak verilmesine rağmen La ilahe illallahın anlamı olan Allah'tan başka ilah yoktur verilirken Muhammedün Resulullah bölümünün anlamı olan Muhammed, Allah'ın resulü (elçisi)dir bölümü verilmiyor. dedi. Özkes, bu uygulamaların iktidarın AB'ye girme sevdasından kaynaklandığını, dini esaslarında AB'ye uyumuna teşebbüs edildiğini ileri sürdü. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.