CHP'li Öztrak: Bakanlar, arabayı takla atma noktasına getirdi

11 Aralık 2012 Salı 12:12
CHP'li Öztrak: Bakanlar, arabayı takla atma noktasına getirdi






ANKARA (CİHAN)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, bakanlar arasında yaşanan fren gaz tartışmaları sonucunda vatandaşın dertlerinin sahipsiz kaldığını belirterek, AKP'de yaşanan üçüncü dönem krizi nedeniyle koltuk derdine düşen bakanlar, arabayı takla atma noktasına getirmişlerdir. dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Öztrak, Türkiye'nin, son üç yılın en düşük büyüme hızını bu yılın üçüncü üç aylık döneminde yaşadığını ifade etti. Bir önceki üç aya göre ekonominin sadece yüzde 0,2 büyüdüğünü; geçen yılın aynı dönemine göre büyüme hızının yüzde 1,6'ya gerilediğini anlatan Öztrak, yatırım harcamalarının ise üçüncü üç ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,6 düşerken; tüketim harcamasının da yüzde 0,5 gerilediğini kaydetti.

Ekonomide yaşanan belirsizlikler nedeniyle yatırımların hızla gerilediğini, borç yükü altında ezilen, harcanabilir gelirinin neredeyse yarısı borca giden ailelerin tüketim yapamaz hale geldiğini anlatan Öztrak, Sene başından bu yana sanayi üretiminde görülen yavaşlamanın Ekim ayında daralmaya dönüşmesi, yılın son çeyreğinde durumun daha da kötüleşebileceğini gösteriyor. Ekim'de sanayi üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,7 daralmıştır. Bu, 2009 yılının Eylül ayından bu yana en sert üretim düşüşüdür. Tüm veriler, ekonomide kontrollü yumuşak bir iniş yerine, sert bir düşüş olduğunu ve 2012 büyüme hızının, hükümetin son tahmini olan yüzde 3,2'nin de altına düşeceğini göstermektedir. Yaşananlar, 2010 ve 2011'de yaptığımız uyarıların haklılığını ortaya koymaktadır. Vatandaşın gelirini değil, borcunu artırarak, sıcak paracılara dünyadaki en yüksek getiriyi sağlayan politikalar, sonunda iflas etmiştir. Şimdi vatandaş düşen gelir ve artan borç yükü sonunda evinin tapusunu, arabasının ruhsatını bankalara kaptırma riski ile karşı karşıyadır. Bakanlar arasında yaşanan fren gaz tartışmaları sonucunda vatandaşın dertleri sahipsiz kalmış, AKP'de yaşanan üçüncü dönem krizi nedeniyle koltuk derdine düşen bakanlar, arabayı takla atma noktasına getirmişlerdir. ifadelerini kullandı.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.