CHP´li Tarhan, kalabalığı hareket etmeye çağırdı

13 Aralık 2012 Perşembe 16:45
CHP´li Tarhan, kalabalığı hareket etmeye çağırdı






İSTANBUL (CİHAN)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekii Emine Ülker Tarhan, Ergenekon davası için duruşma salonu önüne gelen kalabalığı hareket etmeye çağırdı.

Ergenekon davasını izlemeye gelen CHP'li milletvekilleri, parti otobüsünden kalabalığa seslendi. Duruşma salonunda yapılan yargılamayı eleştiren CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti hükümetine yüklendi. İnce, Onlar 2023 derken asıl hedefin 1923 olduğunu bu millet beşinci senenin sonunda anladı diye düşünüyorum. Sabahın köründen bu yana 10 binlerin 100 binlerin buraya akması, kilometrelerce araç kuyruğu oluşturması Türkiye için umut, başlangıç, törendir. ifadesini kullandı.

AK Parti hükümeti üyelerini otobüslere doldurup Yüce Divan´a götüreceklerini söyleyen İnce, Hep sloganımız şu olacak; 'tepeden tırnağa cesaret, her şey Türkiye´yi sevmekten ibaret.' dedi.

Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan da duruşmada avukatların robokoplarla dışarı çıkarıldığını söyledi. Tarhan, Zamanın muktedirleri geçmişte insanları bazı korkularla hizaya sokmaya çalışırlardı. Bu gün de herkesi darbeci diye yaftalıyorlar. Eskiden komünist diye susturduklarını bu gün darbe korkusuyla bastırıyorlar. Adeta tek yurtsever kalmayıncaya kadar bastırmaya devam edecekler. Darbeyle mücadele adı altında sürekli bel altı vurup rövanş almak için ülkeyi büyük bir cezaevine dönüştürdüler. şeklinde konuştu.

Duruşma salonu önünde kendisini dinleyenleri harekete çağıran Tarhan, Her şey bir gün el değiştirebilir. Caniler kurbanlara dönüşebilir ancak hareket etmeyenler zincirleri kıramazlar. Hareket etmeliyiz. Yoksa hareket etmediğimiz eyleme geçmediğimiz taktirde zincirlerimizi kıramayız. Ben sizi özgürlüklerimizi elimizden almaya çalışanlara karşı çıkmaya davet ediyorum. diye konuştu.

Bu arada, cezaevi önünde toplanan kalabalık basın mensuplarına saldırdı. Gruptan bazı kişiler, canlı yayın araçların azarar vermeye çalıştı.




CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.