CHP'li Tekin: Cumhurbaşkanı erken seçim yasasını siyasi nedenlerle veto etti

17 Ekim 2012 Çarşamba 16:32
CHP'li Tekin: Cumhurbaşkanı erken seçim yasasını siyasi nedenlerle veto etti






ANKARA (CİHAN)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, referandumu zorunlu hale getiren, yerel seçimlerin erken bir tarihe alınmasını öngören anayasa değişikliğini veto eden Cumhurbaşkanının siyasi bir karar aldığını savundu.

Ankara Yenimahalle'deki kurban satış ve kesim merkezini gezen Tekin, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis'te 360 oyla kabul edildiği için onaylaması durumunda aralık ayı sonunda referandum yapılmasını zorunlu hale getiren, yerel seçimlerin 2014 Mart ayı yerine 2013 Ekim ayında yapılmasını öngören anayasa değişikliğini veto etmişti. Gül, yasayı geri meclise yollarken Halkoylamasına gidilmesinin, başta bütçe olmak üzere devlete ve vatandaşlarımıza getireceği külfet ve ekonomik istikrara yönelik zarar riski de göz ardı edilemez. gerekçesini gösterdi.

Gürsel Tekin, Referandumla ilgili cumhurbaşkanının verdiği karar tamamen siyasidir. Hangi gerekçeyle veto etti. Parlamentoda milletvekilleri milletin iradesini temsil ediyorsa cumhurbaşkanı hangi gerekçeyle geri çevirdi. Başbakan referanduma hazırlıklı olun daha çok referandum göreceksiniz demiyor muydu? Hodri meydan hadi referandum yapsınlar işte. diyerek tepki gösterdi.

YEREL SEÇİMLER İÇİN GELİP TARİH SORARLARSA ÖN KOŞULUMUZ YASALARI DEĞİŞTİRMEKTİR

AK Parti'nin yerel seçimlerle ilgili CHP'nin kapısını çalması durumunda, CHP'nin ön koşulunun belediyecilik yasalarının değiştirilmesi olduğunu açıklayan Gürsel Tekin, Bin 97 adet belediye başkanı yargılanıyor. Onlarca belediye başkanı şu an da tutuklu. Binlerce bürokrat soruşturma geçiriyor. Tüm bunlara baktığımız da kontrol edilemeyen bir belediyecilik anlayışıyla karşı karşıyayız. AKP'ye buradan çağrı yapıyoruz. Avrupa ülkelerinde hangi belediyecilik kriteri uygulanıyorsa gelin önce belediyecilik yasasını değiştirelim. diye konuştu.

Ranta dayalı bir belediyecilik yasasıyla halka hizmet gitmeyeceğini söyleyen Tekin, Anadolu'da 20'nin üstünde belediye başkanının her an konkordato ilan edebileceğini bildirdi. Hayvan satışlarıyla da ilgili konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, 10 yıl öncesine baktığımızda kurban satışları toplamda 2 milyon 500 bin civarında. Bu yıl küçük başın bir milyon 500 bin, büyükbaşın ise 400 bin dolaylarında olacağı bekleniyor. Bu rakamlara baktığımızda 10 yıl öncesi rakamları tutturamıyoruz. Hayvancılık ve tarım sektörü bitmiş durumda. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.