CHP'nin balık ölümleri iddiasına vatandaş itirazı

11 Aralık 2012 Salı 14:49
CHP'nin balık ölümleri iddiasına vatandaş itirazı






İSTANBUL (CİHAN)- Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İBB Meclis Üyeleri Hakkı Sağlam, Mahmut Can ve Serdar Bayraktar Haliç´te balık ölümleri iddiasıyla Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi gönderdi. Önerge ile ilgili açıklama yapan Hakkı Sağlam, Haliç´te balık ölümleri olduğuna dair ihbar aldık. Bunun nedeni ekolojik ya da ani su verilmesiyle bağlantılı olarak tuz oranının yüksekliğiyle de ilgili olabilir. dedi.

Haliç´te balıkların öldüğü iddiasıyla Meclis´e soru önergesi gönderen CHPli Meclis Üyeleri, vatandaşlardan balıkların ölüm oranının arttığıyla ilgili ihbar aldıklarını dile getirdi. Hakkı Sağlam Balık ölümlerin araştırılması ve Haliç´in Boğaz suyuyla buluşmasının maliyetini öğrenmek istediklerini belirtti. Soru önergesi hakkında Cihan Haber Ajansı mikrofonlarına konuşan Sağlam, Bir dünya mirası olan Haliç´i bir kez daha sorgulama ihtiyacı duyduk. Haliç´te belediye başkanlarının çok hizmeti olmuştur bu zamana kadar. Son olarak Sayın Kadir Topbaş, Karadeniz suyunu Haliç´e vererek çok büyük bir katkı sunmuştur. Biz bu projede gecikme nedenlerini, maliyetini bir de bununla birlikte meydana gelen balık ölümlerinin nedenini öğrenmek istedik. Haliç´e su verme işlemi acaba bir ekolojik dengenin bozulmasına mı neden oldu? Bu konuda dikkatsizlik olup olmadığını öğrenmek istedik. Proje güzel fakat maliyet de önemli. Ekonomik kriz var sonuçta. şeklinde konuştu.

Haliç´te balık ölüm oranının arttığı ihbarı aldıklarını ifade eden Sağlam, Haliç´te ciddi bir balık ölümü yaşanıyor. Bu konuda bize ihbarlar geldi biz de gidip değerlendirdik. Benzer başka olayların olmaması için bunun araştırılmasını istedik. Mevcut yeni yapıya bağlı olarak ölümler gerçekleşiyorsa bunun önüne geçilmeli. Çok derin bir araştırma yapmadık. Ekolojik bir bozukluk ya da oksijenle alakalı olabilir balık ölümleri. Ya da ani su verilmesiyle tuz oranının yüksekliğine de bağlı olabilir. açıklamalarında bulundu.

'ESKİDEN ZİFT GİBİ OLAN HALİÇ´E ŞİMDİ YÜZMEK İÇİN GİRİLİR'

Haliç´te balık tutan vatandaşlar ise şu sıralar Haliç´te mevsime bağlı olarak balığın az olduğunu fakat ölü balığa rastlamadıklarını söyledi. Yıllardır balıkçılık yaptığını belirten Şahin Özcan. Haliç´in çok temiz olduğunu belirtti. Balık türlerinin ilerleyen yıllarda artacağını, Haliçin pompalanan su ile daha da temiz hale geleceğini ifade etti. Balık tutanlardan Ali Osman, Bu sıralara çinekop mevsimi. Şu ana kadar hiç in ölü balıkla karşılaşmadım. Eskiye göre su daha temiz. Artık Haliç kokmuyor ve balıklar da fazla. dedi.

Recep Bülent ise, Eskiden zift gibiydi Haliç´in görüntüsü. Fakat ilerleyen zamanlar da suya yüzmek için bile girilebilir. Balık sayısı ve türü de artacaktır. diye konuştu. Halil Akgün, Karadeniz´den buraya suyun pompalanması mükemmel oldu. Su şu anda çok temiz. Ölü balık görmedim ve duymadım da. İstavritinden lüferine kadar çok temiz balıklar var. Su pompalanmadan önce bu kadar güzel balık yoktu. Seneye daha da güzel olur Haliç. ifadelerini kullandı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.