Cihan, Rusya'da sandık başında seçmenin nabzını tuttu

04 Mart 2012 Pazar 12:06
Cihan, Rusya'da sandık başında seçmenin nabzını tuttu






MOSKOVA (CİHAN)- Rusya'nın başkenti Moskova'da seçim merkezinde vatandaşın oy verme sürecini izleyen Cihan Haber Ajansı vatandaşa kime oy verdiğini sordu. Halkın büyük çoğunluğu Rusya Başbakanı Vladimir Putin'e oy verdiklerini açıklarken, değişim isteyenler de gerekçelerini anlattı.

Başkan adaylarından Adaletli Rusya Partisi Başkanı Sergey Mironov'un temsilcisi olduğunu açıklayan Dmitri Pavlov, seçimlerin adil ve dürüst bir şekilde gerçekleşmesi için görevini yaptığını söyledi. Tüm sandıkları gezerek seçmenlerle görüştüğünü ifade eden Pavlov, Bu seferki seçimlerin kesinlikle adil gerçekleşeceğini düşünüyorum. Çünkü çok sayıda ciddi çalışmalar yapılmış durumda. Tabii ki oyum Mironov'a. Kendisini bizzat tanıyorum, yıllardır beraber çalışıyoruz. Mükemmel insan! Diğer adaylara da olumlu bakıyorum. Biri dışında. Vladimir Jirinovski. Böyle bir insan Rusya'yı temsil edemez dedi.

SOMUT KARARLARI ANCAK PUTİN ALABİLİR

Düşüncelerine en yakın adayın Rusya Başbakanı Vladimir Putin olduğu için oyunu kendisine verdiğini açıklayan Anatoli Romanov, seçimlerden sonra büyük çalışmaların yapılacağını beklediğini ifade etti. Romanov, Eğer büyük çalışmalar olursa, neticeler de ortaya çıkar. Somut kararları ancak Putin verebilir, diğer adayların böyle bir kapasitesi yok. Kasım-Aralık ayından bu yana iktidar ülkede iç savaş ve sosyal patlamanın çıkmaması için olumlu çalışmalar yapıyor ve toplumun tüm kesimiyle temasa geçiyor şeklinde konuştu.

Oylamanın gizli olduğunu ve kime oy verdiği söylemek istemediğini ifade eden Olga Pinçuk ise şu şekilde konuştu: Oyumu kime verdiğini söyleyemem. Çünkü gizli bir oylama. Şunu söyleyebilirim, oyumu Rusya'nın iyi olması için çalışan birisine verdim. Rusya'nın iyi olacağını umarım. Rusya'nın istikrarlı, onurlu olmasını istiyoruz. Vatandaşlarımızın yaşamak için yurtdışına gitmemesinden yanayım. Tam tersi, zengin ülke olalım ki bize gelsinler. Ve böyle olacağını da umarım. Ya da böyle olmalı! Çünkü sonuç itibariyle biz bunu hak ediyoruz. Ülkemiz de güzel! Daha da iyi olmasını diliyoruz.

BEĞENDİĞİ ADAY YOK, OY KULLANMAYACAK

Seçimlerde gözlemci olarak görev yapan Sergey Sorokin ise beş aday arasından istediğini bulamamış. Kimseye oy vermeyeceğini ifade eden Sorokin, Gözlemci olarak görev yapıyorum. Şimdilik burada seçim gidişatı sakin şekilde gerçekleşiyor. Kendim ise kimseye oy vermeyecem. Çünkü bu seçimde benim adayım yok. Güvenlik kameraları da yapmacık, kandırmaca bir şey eleştirisi getirdi.

Oyunu Rusya Başbakanı Putin'e verdiği açıklayan İlya Spektir ise kısmen memnuniyetsizlikleri var. Alternatif olmadığından yakınan Spektir, Oyumu Putin'e attım. Beğeniyorum kendisini. Tabii ki fazla memnun olduğumu söyleyemem. Ama diğerleriyle kıyasladığımda beğeniyorum. Seçime katılmam da bir vatandaşlık görevim. İkincisi ise ülkemizin iyi kalkınmasını diliyorum. Gelişmiş ekonomimiz olsun ve dünya arenasında güçlü ülke olalım temennisinde bulundu.

PUTİN'LE ONUR DUYUYORUM

Putin'in ülkeyi onurlu bir şekilde yönettiğini kaydeden Viktor Semyonov ise halinden memnun: Vatanımın iyi, onurlu şekilde yönetilmesini istiyorum. Dolayısıyla oyumu Putin'e verdim. Kendisi hem Devlet Başkanı hem de Başbakan görevlerinde iyi yönetti. Aferin diyorum! Böyle bir insanımızın olmasından onur duyuyoruz!

Ülkede istikrar olduğu için oyunu Putin'e verdiği söyleyen Mihail, seçimlerden sonra da istikrar beklediğini ve böylece de devam edeceğini belirtti. Seçimlerden hiçbir beklentisi olmadığını ifade eden Saşa ise tanıdığı için oyunu ulusalcı lider Vladimir Jirinovski'ye verdiğini kaydetti.

Desteklediği ismin başkan adayı olamadığı için, düşüncelerine daha yakın bulduğu Mihail Prohorov'a oyunu verdiğini ifade eden Georgi Abrukin, Oyumu kendi düşüncelerime yakın bir isime verdim. Maalesef daha yakın bulduğum ve desteklediğim kişinin adaylığına ise mevcut siyasi sistem izin tanımadı. Ben de yakın bulduğum Mihail Prohorov'a oyumu verdim. Beklentilerim şu, demokrasi bağlamında siyasi sistem değiştirilmeli, liberal değişiklikler olmalı çağrısı yaptı.

Adını açıklamak istemeyen emekli bayan ise, Eski yıllardaki seçim heyecanı yok. Her gün adaylar televizyonda güzel güzel konuştular. Ama bu seçim günü ise heyecen ve tören havası yok eleştirisi getirdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.