Çin, Obama'yı tebrik etti

07 Kasım 2012 Çarşamba 11:37
Çin, Obama'yı tebrik etti






Pekin'de düzenlenen olağan basın toplantısında gazetecilerin konu ile ilgili sorularını cevaplayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei, Cumhurbaşkanı Hu Jintao ve Başbakan Wen Jiabao'nun Obama'yı tebrik ettiğini aktardı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Xi Jinping'inin de mevkidaşı Joseph Biden'i kutladığını bildirdi.

Sözcü Hong Lei, Hu Jintao'nun yazılı mesajında, Obama'nın ilk 4 yıllık başkanlığı sürecinde, Çin-ABD ilişkilerinin iki ülkenin ortak çabaları sayesinde pozitif ilerleme kaydettiğini açıkladı.
İki ülke arasındaki ilişkilerin sağlıklı ve istikrarlı şekilde devam eden gelişmesinin korunması gerektiğini ifade eden Hong Lei, bunun sadece iki ülke ve vatandaşlarının temel çıkarları için değil, aynı zamanda Asya- Pasifik ve tüm dünyanın barış, kalkınma ve istikrarına yarar sağlaması gerektiğini dile getirdi.

ABD ile aynı doğrultuda ikili ilişkilerini geliştirmeyi ümit ettiklerini kaydeden Sözcü Hong, çabalarını sürdürerek geleceğe bakmayı, Çin- ABD işbirliği ortaklığını daha iyi seviyeye getirmeyi ve iki ülke halkı ile tüm dünya için daha mutlu ortam oluşturmayı hedeflediklerini söyleyerek sözlerini tamamladı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.