Çınar'da son durum; 1'i bebek 5 kişi can verdi

PKK'lı katillerin ağır silahlar ve yüzlerce kiloluk el yapımı bombalarla gerçekleştirdiği saldırıda 5 aylık bebekle birlikte 5 kişi hayatını kaybetti. 36 yaralı var.

14 Ocak 2016 Perşembe 04:24
Çınar'da son durum; 1'i bebek 5 kişi can verdi






Çınar'da son durum; 1'i bebek 5 kişi can verdi


Terör örgütü PKK yandaşlarının bomba ve ağır silahlarla Diyarbakır Çınar'da düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e çıktı. BBC Türkçe yayında yaralı sayısı 36 olarak duyuruldu..



Gece yarısı Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde düzenlenen saldırılarda bir bebek yanarak hayatını kaybetti. İlçede, göçük altında kalan biri kadın 3 kişi de yaşamını yitirirken, saldırının ardından çıkan çatışmada 8 teröristin öldürüldüğü öğrenildi.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde teröristler tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve polis lojmanlarına düzenlenen eş zamanlı bombalı saldırılarda can kayıpları yaşanmaya başladı. Bomba yüklü araçla saldırı düzenlenen lojmanlarda meydana gelen enkazdan bir bebek ve bir kadın cesedi çıkarıldı.



Saldırıda ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan iki kişi de yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti.
İlçede, saldırının ardından çıkan çatışmada ise 8 teröristin öldürüldüğü öğrenildi. İlçede, bir taraftan kurtarma çalışmaları diğer taraftan ise operasyon sürüyor.

DAKİKA DAKİKA ÇINAR SALDIRISI

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde teröristler tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve polis lojmanlarına eş zamanlı saldırı düzenlendi. Polislerin ailelerinin kaldığı lojmanlara bomba yüklü araç, emniyet ve jandarmaya ise roketatar ve el yapımı bombalarla düzenlenen saldırıda, 5 aylık bebek ile bir kadın can verdi. Enkaz altında kalan Lokmak Açıkgöz'ün hayatını kaybettiği açıklandı.

Bombalı saldırıda ölenlerin sayısı 3'e çıktı 3’ü çocuk, 25 kişi yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden 6'sı öldürüldü.


Ağır yaralıların da olduğu saldırıda lojman binası ve karşısındaki müstakil ev çökerken, lojmanda yangın çıktı. Saldırı ilçede infial yarattı.

AL JAZEERA MUHABİRİ KONUKSEVER: 1 BEBEK ÖLDÜ

Çınarcık'ta bombalı saldırıda 100'den fazla evin ağır hasar gördüğü, yıkılan lojmanlarda halen enkaz altında arama çalışması sürdüğü bildiriliyor. Al Jazeera muhabiri Kadir Konuksever sosyal medya hesabından saldırı sırasında, bir bebek ile birlikte bir polis eşinin hayatını kaybettiği bilgisini verdi.



Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde teröristler tarafından saat 23.45 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve polis lojmanlarına eş zamanlı saldırı düzenlendi. Lojmanlara bomba yüklü araç, emniyet ve jandarmaya ise roketatar ve el yapımı bombalarla düzenlenen saldırının ardından teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Bir süre devam eden çatışma teröristlerin gecenin de karanlığından faydalanarak, kaçmasıyla sona erdi. Bomba yüklü aracın patlamasıyla da lojmanlarda ve karşısındaki bir müstakil evde göçük oluştu. Lojmanlarda yangın da çıktı.



Bir anda ilçeyi sarsan saldırı sonrasında olay yeri ambulanslar, itfaiyeler ve polis ekipleriyle doldu. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, önce çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Ardından itfaiye ekipleri yaralıları göçük altından ve yangının çıktığı lojman binasından kurtarmak için çalışmaya başladı. Yaralılar taşındıkları olay yerindeki ambulanslarla İlçe Devlet Hastanesi ve Diyarbakır’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Hastanelere yaralı taşıyan ambulanslar daha sonra yeniden olay yerine geldi. Yakınları yaralanan vatandaşlar ise olay yerinde feryatlar ederek, fenalık geçirdi. Saldırılarda, 3’ü çocuk, en az 23 kişinin yaralandığı öğrenildi. Yaralılar arasında durumu ağır olanların olduğu da bildirildi.

Tonlarla patlayıcı kullanılarak yapıldığı tahmin edilen saldırının etkileri ilçenin diğer bölgelerinde bile hissedildi. İlçede yüzlerce ev ve işyerinde de tahribat oluştu.
Kurtarma çalışmalarının sürdüğü ilçeye Diyarbakır’dan çok sayıda polis de sevk edildi.

YARALILAR HASTANELERDE

Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki terör saldırılarında göçük altında kalan bir bebeğin hayatını kaybettiği ileri sürüldü. İlçede, yaralı sayısı ise 26’ya yükseldi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürerken, teröristlerin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Çınar’da İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve polis lojmanlarına düzenlenen eş zamanlı terör saldırılarında yaralı sayısı artıyor. Sürekli takviye ambulansların istendiği bölgede arama kurtarma çalışmaları sürerken, göçük altında kalan bir bebeğin hayatını kaybettiği iddia edildi. Saldırılarda yaralananların sayısı da 26’ya çıktı. Yaralılardan 16’sı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 8’i Diyarbakır Asker Hastanesi, 2’si de İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıları hastaneye taşıyan ambulanslar yeniden olay yerine döndü.

Sürekli takviye polis ekiplerinin de sevk edildiği bölgede, teröristlerin yakalanması için müşterek operasyon da başlatıldı. İlçeyi abluka altına alan asker ve polisler, kaçan teröristleri arıyor.





Son Güncelleme: 14.01.2016 04:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.