Çin'de "Nanjing katliamı"nın kurbanları anıldı

13 Aralık 2012 Perşembe 09:54
Çin'de






PEKİN (CİHAN)- Çin'de Nanjing Katliamı'nın 75. yıldönümü düzenlenen törenle anıldı.
Ülkenin doğusundaki Nanjing şehrinde 75 yıl önce Japon ordusu tarafından yapılan katliamda hayatını kaybeden 300 bin Çinliyi anmak amacıyla yas töreni düzenlendi.
Nanjing Katliamında Ölen Vatandaşları Anma Müzesi'nde toplanan kalabalık, Japon ordusu tarafından öldürülenler için yas tuttu ve saygı duruşunda bulundu. Şehirde yerel saatle sabah 10.00-10.33 zaman dili arasında üçer dakika ara ile 6 seferden toplam 18 dakika sirenlerin çaldı.

Japonya, Güney Kore ve ABD başta olmak üzere birçok yabancı ülke ve bölgeden gelen misafirlerin de katıldığı yas törenlerinde 3 bin kırmızı mum yakılarak ölenler için dua edildi.

İkinci Çin-Japon Savaşı döneminde Çin'in eski başkenti Nanjing'i işgal eden Japon ordusu, şehirde katliam yapmıştı. Japon ordusu şehri 13 Aralık 1937'de işgal ederken, 6 hafta boyunca yüz binlerce sivil ve silahsız askerler öldürülmüştü. Çin rakamı 300 bin olarak açıklarken, Uluslararası Uzak Doğu Askeri mahkemesi rakamı 200 bin olarak kabul ediyor. Çin kaynakları ayrıca, katliam boyunca Japon İmparatorluk Ordusu askerleri tarafından 20 bin ile 80 bin arasında kadının da tecavüze edildiğini savunuyor.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.