Çin'i 3 - 2 yenen yıldızlar voleybolcular dünya şampiyonu

21 Ağustos 2011 Pazar 19:58
Çin'i 3 - 2 yenen yıldızlar voleybolcular dünya şampiyonu






Salon: Ankara Başkent
Hakemler: Paul Albrıght (ABD), Lourdez Perez (Küba)
Türkiye: Çağla 7, Şeyma 7, Kübra 8, Ece 8, Damla 8, Ceylan 7, Dilara 6 (libero), Nursevil 6
Çin: Wu Bei 4, Zhu Ting 4, Li Weiwei 4, Liu Peiyi 4, Xu Ruoya 3, Wang Ning 4, Huang Liuyan 4 (libero), Wang Yunlu 4, Chen Jiao 4
Setler: 25-19, 25-17, 25-22

Türk voleybol tarihinde bir ikli gerçekleştiren yıldızlar, turnuvada oynadığı 8 maçtan sadece birisini kaybetti. Dünya voleybolunun önemli ismi Çin'e sahada ders veren millilerin şampiyonluk kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç verdi.
Türk voleybolunda tarihi başarı. Dünya Yıldız Kızlar Voleybol Şampiyonası finalinde Çin'i 3-0 yenen Türkiye tarihinde ilk kez dünya şampiyonluğunu elde etti. Şampiyonluğu defalarca kazanmış Çin karşısında adeta voleybol şovu yapan ay - yıldızlı ekibe kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç verdi.
Maça etkili servis atarak başlayan Türkiye, savunmada da Kübra ile sayılar buldu. Manşet almakta zorlanan ve hücum yapamayan Çin karşısında milliler 5-0'lık bir seri yakaladılar. Damla Ceylan Ece ile rakibe hiç sayı şansı vermeyen ay - yıldızlı ekip birinci setin ilk teknik molasını 8-2 önde tamamladı. Mola sonrasında Xu Ruoya ile etkili servisler atan Çin,aradaki farkın açılmasına izin vermedi. (9-7)
Ece ile iki numaralı hücum bölgesinden sayılar bulan milli takım, uzun Çin blokları karşısında zorlanmasına rağmen sayı üretmeyi başardı. Setin ikinci teknik molasını da 16-12 önde geçen Türkiye, Kübra ve Damla'nın oyuna ağırlığını koymasıyla birlikte seti 25-19 kazandı.
İkinci sette biraz daha toparlanmış ve hücumlarını etkili oyuncuları, Liu Peiyi ile sayıya çeviren Çin, karşısında Çağla hücumları iyi organize etti.
Setin ilk teknik molasını 8-6 milliler önde tamamladı. Muhteşem bir performans ortaya koyarak Çin'in adeta kabuğuna çekilmesini sağlayan Türkiye, yaptığı etkili bloklar sonrasında ikinci teknik molayı da 16-11 önde tamamladı. Setin son bölümünde oyundaki istikrarını koruyan milliler ikinci seti de 25-17 kazandı. Üçüncü sette salonu dolduran 8 bin taraftarın coşkusu ile arka arkaya sayılar bulan Türkiye karşısında Çin ilk kez teknik molayı önde tamamladı. (8-7)
Günün kahramanları Damla, Ece ve Kübra ile yeniden şahlanan Türkiye setin ikinci teknik molasını 16-10 önde geçti. Setin son bölümünde ise adeta çöken Çin savunması, hücumlarımızın sayıya çevrilmesini önleyemedi. Etkili servisler atmaya devam eden Türkiye seti 25- 22 maçı ise 3-0 kazanarak Dünya Şampiyonluğu'nu elde etti. 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.