Çin'in Uygur bölgesinden altın ithalatı rekor kırdı

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:42
Çin'in Uygur bölgesinden altın ithalatı rekor kırdı






PEKİN (CİHAN)- Çin'in, ülkenin kuzeybatısındaki Xinjiang (Şincan) Uygur Özerk Bölgesi'nden yaptığı altın cevheri ithalatının bu yılın ilk 9 ayında 12 kat artarak, 16 bin 800 tona ulaştığı belirtildi.

Urumçi Demiryolları Müdürlüğü'ne bağlı Alatav Ağzı Sınır Kapısı'ndan yapılan altın cevheri ithalatının artmasının uluslararası altın fiyatlarındaki büyük artış, düşük ve orta kalite altın cevherinde kar marjının genişliği ve sınır kapılarından geçiş kolaylığı gibi unsurlardan kaynaklandığı kaydedildi.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, Alatav Ağzı tren istasyonu, lojistik maliyetlerini indirmek için depolama ve taşımacılık alanlarında bir dizi tedbir aldı.

Çin, son yıllarda geleceğinden endişe duyduğu dolara karşı alternatif para rezervini çeşitlendirmek amacıyla büyük miktarlarda altın ithalatı yapıyor. 2010 yılında 245 ton altın alımı gerçekleştiren Çin, 2011 yılında altın alımını iki katına çıkararak, 490 bin ton altını küresel piyasalardan toplamıştı. Bu alımlarla yıl sonunda Çin'in Hindistan'ı geçerek dünyanın en büyük altın piyasası olması bekleniyor.

Çin, 3 yıl önce geleceğinden kaygı duyduğu ve elinde tuttuğu 3 trilyon doların üzerindeki dolar rezervini çeşitlendirmeye gitme kararı almıştı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.