Cizre ve Silopi'de son durum; Özel TİM terörist avında

Cizre ve Silopi'de çatışmalar sürüyor. Her iki ilçede sayıları 400'ü bulan PKK'lı teröristlerden 62'si öldürüldü. Halen iki ilçe merkezinde 40 kişilik 2 asker timi ve 20 kişiden oluşan Özel Harekat polisleri, teröristleri teker teker avlıyor.

19 Aralık 2015 Cumartesi 07:38
Cizre ve Silopi'de son durum; Özel TİM terörist avında






Cizre ve Silopi'de son durum; Özel TİM terörist avında

Teröristlerin Ağustos ayından itibaren hendekler kazarak özerk bölgeler kurmaya çalıştığı Cizre ve Silopi'de çatışmalar sürüyor. Her iki ilçede sayıları 400'ü bulan PKK'lı teröristlerden 62'si öldürüldü. Halen iki ilçe merkezinde 40 kişilik 2 asker timi ve 20 kişiden oluşan Özel Harekat polisleri, teröristleri teker teker avlıyor. Teröristlerin yuvalandığı adreslere baskın düzenleyen timler, şu ana kadar 62 PKK’lıyı öldürdü.

ÖZEL EKİPLER DEVREDE

Cizre ve Silopi’de yürütülen operasyonlarda asker ve polis karmasından oluşan 40’ı asker 20’si polis çok özel 60 kişilik bir tim görev yapıyor. Ekip, daha önceden belirlenen teröristlerin yuvalandığı adreslere nokta operasyonlar yapıyor. Sivil kaybının yaşanmaması için bu ekip özellikle seçildi. Timler; Cizre’de 56, Silopi’da 6 olmak üzere 62 PKK’lıyı etkisiz hale getirdi. Timlerin operasyona dahil olmasıyla bölgedeki  polislerin de morali zirve yaptı.

3 TERÖRİST SAĞ YAKALANDI

Generaller ve üst düzey polis müdürleri de çatışmaları yönetiyor. Operasyonlarda 19 güvenlik görevlisi yaralandı, 3 teröristi sağ olarak  ele geçirildi.

400 PKK'LI EVLERİ MEVZİ OLARAK KULLANIYOR

Tespitlere göre Şırnak, Silopi ve Cizre’de evlerin içerisine saklanmış 400’e yakın terörist vardı. 10 bin asker ve polisin şehri ablukaya almasıyla teröristler iyice köşeye sıkıştı. PKK'lılar “sıkıştık” diye telsizlerden yardım istiyorlar.

ASKER-POLiS OMUZ OMUZA

Şırnak’ta başlayan tarihin en büyük terör operasyonuna timlerin  katılması bölgedeki tüm havayı değiştirdi. Üst düzey emniyet yetkilileri  bu destek nedeniyle büyük moral bulduklarını söyleyerek, "Asker ve polis omuz omuza verip PKK'ya en büyük darbeyi vurmaktadır” dediler.

AMAÇ SiViL KAYBI ÖNLEMEK

60 kişiden oluşan özel timlerin, teröristlerin, çağrılarına kulak asmayan halka yönelik tehditlerinin artması üzerine devreye girdiği belirtiliyor.  Bu sayede sivil kaybın önüne geçilmek isteniyor.

CESETLERİ EVLERDE SAKLIYORLAR

PKK’lılara kırsaldan destek gelmemesi için ayrı bir önlem alındı. Cizre’nin merkezine tüm gelişler tanklar ve askerlerle tutuldu. Helikopter ve İHA’larda havadan sürekli kırsalı izliyor. Ağır kayıplar veren PKK, cesetlerini de evlerin içinde saklıyor. Teröristlerin PKK’nın kayıp sayısının fazla olduğunu saklamak için böyle bir yönteme gittiği öğrenildi. Teröristlerin bu adımları kameralar tarafından kayda alındı.
Son Güncelleme: 19.12.2015 07:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.