Cizre'de neler oldu? Cizre'de PKK ne yapmak istedi?

Terör örgütünün Irak Suriye Türkiye üçgeninde kanton ilan etmek için kan döktüğü Cizre'de yaşananları ilçenin kaymakamı Ahmet Adanur anlattı.

15 Eylül 2015 Salı 09:08
Cizre'de neler oldu? Cizre'de PKK ne yapmak istedi?






Cizre'de neler oldu? Cizre'de PKK ne yapmak istedi?

Devlet elektrikleri kesti, cenazeler buzdolabında; Yalan. Elektrik trafoları terör örgütü tarafından kasten vuruldu. Elektriksiz kalan mahalleler için çaba harcandı. PKK'lı teröristler buna engel oldu.

Sular devlet tarafından kesildi, halk susuz ve perişan:
Yalan. Alt yapı birimleri PKK'nın hendek kazması sırasında tahrip edildi. Mayın ve bomba tuzaklamaları sırasında çok sayıda mahalleye su ileten hatlar kasten patlatıldı.

Polis Cizre'nin telefon hatlarını kesti:
Yalan. PKK ilçedeki tüm baz istasyonlarını vurdu. Telekoma ait telefon hatları örgüt saldırılarının hedefi oldu.

Belediye araçlarının çalışmasını devlet engelledi: Yalan, büyük yalan. Kaymakamlık defalarca Belediye'yi çöpler konusunda uyardı, Belediye araçları PKK'nın hendek kazma işinde kullanıldı. Belediye yönetimi buna izin verdi.

Halk Sağlık hizmeti alamadı: Doğru. Örgüt 100'den fazla sahte 112 çağrısı yaptırdı. Her seferinde ambulanslara ateş açılarak adrese ulaşamadı. Güvenlik güçleri ambulanslara refakat etmek istedi, tuzağa düşürüldü. Adının açıklanmasını istemeyen iki vatandaş '112 acil çağrı hattının silah zoruyla kendilerine yaptırıldığını" kabul etti..

Terör örgütü PKK’nın kanton ilan etmeye çalıştığı ilçenin kaymakamı Ahmet Adanur gerçekte ne olduğunu anlattı.

Adanur, bölücü teröristlerin sivilleri öldürüp suçu güvenlik güçlerinin üzerine attığını söyledi.

PKK’nın sözde özerklik ilan etmek için 280 teröristle yuvalanıp güvenlik güçlerine roketatar, roketatar, uzun namlulu silah ve patlayıcılarla saldırdığı Cizre’nin 7 aylık kaymakamı Ahmet Adanur, konuştu. Adanur, 8 gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçede yaşananları anlattı.

Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur,
Mart ayından beri görev yaptığı ilçede 7 Haziran seçimleri öncesine kadar herşeyin normal olduğunu söyyledi.Daha sonra yaşananlara herkesin şahit olduğunu belirten Adanur, ilçedeki terörist sayısının basına yansıyan rakamlar kadar olduğunu anlattı. Adanur, teröristlerin Cizre halkını zorla çatışmaların içine çektiğini dile getirdi.

MÜCADELEYE DEVAM

PKK’nın Cizreyi kurtarılmış bölge ilan etmeye çalıştığını belirten Adanur, “Hendekler kazıldı, barikatlar kuruldu. Patlayıcılarla tuzaklama yaptılar. Halkın yaşamını zorlaştırma gayretine girdiler. Belli yerlerde kontrolü sağlamak istediler. Bunlara müdahale etmek, vatandaşın güvenliğini sağlama amaçlıdır. Bugüne kadar yapılan müdahale, halkın refahı içindi. Bundan sonra da devam edeceğiz” diye konuştu.

Sivil kayıpların yaşandığını belirten ancak sayı vermeyen Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, “Halka roketlerle saldırdılar, hayatını kaybedenler oldu. Ölümlerden güvenlik güçlerini sorumlu tututlar. Bakın bir çocuk, gazetecilerin gözü önünde bomba ile yaralandı. Görüntüler ortaya çıkmasaydı ‘Polis yaptı’ diyorlardı. Evlere girdiler, ne varsa yağmaladılar. Kendilerine yardım etmeyenleribu yolla korkuttular. O evlere bu sayede yığınak yaptılar” dedi.

HALK BASKI ALTINDA

İlçede tünellerden çok evlerin duvarlarının kırılarak birbirlerine bağlanması yolunun izlendiğini belirten Kaymakam Adanur, “İnsanlar bu sebeple kapılarını kapatamaz oldu. Kapısını kapatana baskı var. İnsanlar, ‘Yatak odamızın kapısını kilitleyemez olduk, namus kalmadı. Evimizde oturamıyoruz’ diyor” diye konuştu.

BELEDİYE ÇALIŞMADI

Cizre’de suların akmadığını alt yapının zarar gördüğü bilgilerine ilişkin de konuşan Kaymakam Ahmet Adanur, “Alt yapıya onlar zarar verdi. Cizre Belediyesi’ni olaylar sırasında çalıştıramadık. ‘Gelin suyu tamir edin, çöpleri toplayın’ diye resmi yazı yazdım, hala gelmediler. Biliyorsunuz belediye başkanı iç savaş sözlerinden dolayı görevinden alındı. Belediye görevini yapmazsa, yeni formül geliştirip biz yapacağız” dedi.

YALAN YANLIŞ YAZILDI

Yeni sokağa çıkma yasağı uygulanıp uygulanmayacağına karar verileceğini belirten Cizre Kaymakamı Adanur, halkın teröre destek vermediğinin cenazelerle ortaya çıktığına dikkati çekti. Adanur, “Cenazelerde 4 bin kişi vardı. İlçenin nüfusu 130 bin. Yüzde 3’ü gitmiş. Bu bir tepkidir. Halk devlet otoritesini kabul ediyor. Elbette onlara yardım eden de var, etmek zorunda olan da. Ama halkın tepkisi bu yönde” diye konuştu.

OKULLARA VE ÖĞRENCİ YURTLARINA DA SALDIRDILAR

Cizre’deki cadde ve sokaklarda hendekler kazıp, kurdukları mayınlı barikatlarla günlük yaşamı adeta felç eden PKK’lı teröristler, eğitim kurumlarını da hedef aldı. Teröristlerin ilçedeki, Kur’an kursu, okul binası ile öğrenci yurtlarına da saldırdığı ortaya çıktı.  Cudi Mahallesi’ndeki Cizre Müftülüğüne bağlı yatılı kız Kur’an kursu binası kurşun delikleriyle dolu. Atatürk Anadolu Lisesi’nin dış kapısı da teröristlerce barikat olarak kullanımak üzere sökülmüş. İşyerlerini açan esnaf, çürüyen et, sebze ve meyveler ile kuru gıdaları çöpe attı. İlçede biriken çöp dağlarını, çevre il ve ilçe belediyelerinden gelen ekiplerin de desteğiyle toplanmaya başlandı.



Son Güncelleme: 15.09.2015 09:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.