ÇOMÜ Kütüphanesi 2013´te Türkiye´de ilk üçte yer alacak

07 Aralık 2012 Cuma 12:55
ÇOMÜ Kütüphanesi 2013´te Türkiye´de ilk üçte yer alacak






ÇANAKKALE (CİHAN)- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kütüphanesi'nin ek binasıyla Biga´nın ardından ÇOMÜ´nün ikincisi olan Çanakkale İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Bilgi İşlem Merkezi olarak hizmet verecek binaların inşaatlarında son aşamaya gelindi. İnşaatları inceleyen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, kütüphanenin gelecek yıl Türkiye'nin üçüncü büyüğü olacağını söyledi.

Kitap artış hızıyla Türkiye´nin en hızlı büyüyen kütüphanesi olan ÇOMÜ Kütüphanesi, 2012´de inşa edilen ek binayla fiziki olarak daha geniş bir alana kavuşuyor. Temeli 19 Ekim´de Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından atılan binanın ikinci döneme yetiştirilebilmesi için çalışmalar devam ediyor. 2 bin 700 metrekare inşaat alanına sahip ek bina, içeriden yapılacak iki tünel geçitle mevcut kütüphane binasına bağlanacak.

İnşaatta incelemelerde bulunan ve ek binanın bu ay teslim edileceğini söyleyen Rektör Laçiner, Ek bina diyoruz ama neredeyse büyük bir kütüphane kadar geniş alana sahip. Ocak veya şubat aylarında ince işleri yapılacak binayı, ikinci döneme yetiştirmeye çalışacağız. Geniş okuma salonu ve asma katla ferah bir mekan oluşturmayı amaçladık. İstedik ki burada çalışan kişi, evrensel standartlarda bir ortam yakalayabilsin. Kütüphane manzarasıyla ve iç mekanlarının ferahlığıyla insanların çıkmak istemediği bir yer olacak. İki bina arasında kurulacak iki tüp geçitle binalar tek bina gibi çalışacak. Binanın hizmete girmesiyle kütüphanenin kapasitesi 3 bine ulaşacak. Bu da ÇOMÜ´yü uzun yıllar rahatlatacak bir gelişme. 2013 yılı içerisinde ise ÇOMÜ Kütüphanesi, Türkiye´nin en büyük kütüphaneleri arasında ilk üçte yer alacak. Hem koleksiyon hem de oturma kapasitesi itibariyle şu an inşaatı devam eden kütüphane, Avrupa ve Amerika standartlarında birinci sınıf bir kütüphane olmaya doğru ilerliyor. şeklinde konuştu.

İnşaatında son aşamaya gelinen ve 2013 bahar döneminde hizmete girmesi planlanan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Bilgi İşlem binasında da incelemelerde bulunan Prof. Dr. Laçiner, tamamlanınca ÇOMÜ´nün en modern binalarından biri olacağını söyledi. Laçiner, Bina, 4 bin 200 metrekare kapalı alana sahip. İki bloktan oluşuyor. A blokta öğretim üyelerinin oturduğu odalar, B blokta derslikler var. Her öğretim üyesinin kendi odası olabilmesi için çok sayıda oda oluşturuldu. 23 derslik ve 100´e yakın öğretim üyesi odası olacak. Çanakkale İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin. önümüzdeki yıl öğrenci alması için gayret ediyoruz. dedi.

Ses yalıtımından öğrencilerin vakit geçirebileceği sosyal alanlara kadar bütün ayrıntıları düşünülerek yapılan binalar, Türkiye´nin eğitim alanında en modern eğitim binalarından olacak. ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi´nin kalbi sayılabilecek bir yerde bulunan yeni binalarla kampüs daha da hareketlenecek. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.