Çöplüğün yanında durup günde en az 400 TL kazanıyor

Yanında iki çocuğu ile birlikte vatandaşların yoğun olarak alış veriş yaptığı marketlerin bulunduğu cadde üstünde çöpten yiyecek arıyormuş gibi bekleyen kadının günlük kazancı görenleri hayrete düşürdü..

05 Mart 2019 Salı 23:23
Çöplüğün yanında durup günde en az 400 TL kazanıyor






Çöplüğün yanında durup günde en az 400 TL kazanıyor

Vatandaşların duygularını istismar eden sahtekarlar sınır tanımıyor. Yanında iki çocuğu ile birlikte vatandaşların yoğun olarak alış veriş yaptığı marketlerin bulunduğu cadde üstünde çöpten yiyecek arıyormuş gibi bekleyen kadının günlük kazancı görenleri hayrete düşürdü... Hakkında tam 14 kez cezai işlem yapılan kadına bölge esnafı da tepkili: "Bu yalancıya biz de inandık, aramızda 4 bin TL toplayıp verdik, ama hala burada vatandaşları kandırıyor.."


Son Dakika Antalya, Sahtekar dilencinin yöntemine Suriyeli kağıt toplayıcılar bile kandı. Çöp bidonlarında yanında çocuğuyla birlikte Antalya'da iki çocuğuyla atık yiyecek arıyor numarası yapan kadın, defalarca ceza kesilmesine rağmen, vatandaşları istismar etmeyi sürdürüyor.

Dilenciliği sahtekarlık boyutuna taşıyan G.K. adlı kadına bölge esnafı da tepkili. Esnaf, kadının yanında getirdiği yiyecekleri çocuklarına verdiğini, asıl amacının insanların duygularını sömürerek para toplamak olduğunu iddia etti. Zabıta ekiplerinin 15 kez işlem yaptığı kadının günlük kazancının 400 TL olduğu iddia edildi..

BEBEĞİ ARABADA ÇOCUĞU ELİNDE ÇÖP BİDONU BAŞINDA PUSUDA


Muratpaşa ilçesi Konuksever Mahallesi Köroğlu Caddesi'nde belediyeye ait çöp konteynerini çocuklarıyla karıştırıp yemek arıyor gibi davranan G.K.'nin görüntüsünün doğruyu yansıtmadığı iddia edildi. Biri bebek arabasında, diğeri 3-4 yaşlarındaki iki çocuğuyla hemen her gün aynı çöp konteynerinin yanına gelen kadının çöpten yiyecek bir şeyler çıkardığını düşünenler, araçlarını durdurup para veriyor. Bazı vatandaşlar da çöp kutusuna yakın marketlerden satın aldığı yiyecekleri G.K.'ye veriyor.

ESNAF ARASINDA 4 BİN TL TOPLADI


Bölgedeki esnaf ve vatandaşlar ise ilk etapta kadına kendi aralarında topladıkları yaklaşık 4 bin lirayı verdi. Ancak esnaf, paranın verilmesinden kısa süre sonra kadının yeniden çöp konteynerine geldiğini fark etti. G.K.'yi uzaktan izleyen esnaf, kadının yanında getirdiği yiyecekleri poşetler içinde çöp kutusuna koyduğunu, bu poşetlerden çıkardığı yiyecekleri çocuklarına verdiğini gördü. Esnafın tepki gösterdiği G.K., bu kez vatandaşlara saldırdı. Bazı vatandaşlar, soğuk sıcak hava demeden kadının yanında iki çocuğunu sürekli getirdiğini, saatlerce konteynerin yanında beklettiğini belirterek, polise ve zabıtaya şikayette bulundu. Ekipler tarafından bölgeden uzaklaştırılan kadın, birkaç gün sonra yeniden aynı yere geldi.

'ÖZELLİKLE BURADAKİ ÇÖP KUTUSUNU TERCİH EDİYOR'

Bölgedeki bir marketin sahibi Mehmet G., kadının yaklaşık 1 yıldır çocuklarıyla çöpten yemek yiyormuş gibi yaptığını söyledi. Mehmet G., "Gelen giden kadına para veriyor. Buradaki çöp kutusunu da özellikle tercih ediyor, çünkü marketlerin fazla olduğu bir cadde burası. Marketten çıkan herkes onu görebiliyor. Kocası olduğunu düşündüğümüz kişi de ara ara gelip kadından para alıyor. Günlük 300-400 liradan aşağı kazanmıyordur. Olan çocuklara oluyor" diye konuştu.


SURİYELİ KAĞIT TOPLAYICILARI BİLE YARDIM ETTİ

Mahallede yaşayan Halil K. ise çöpten kağıt toplayarak geçimini sağlayan Suriyelileri bile kadına para verirken gördüğünü söyledi. Halil K., "Kadın insanların duygularını sömürüyor. Vatandaşların para yardımı yapacakları kişileri iyi belirlemeleri lazım" dedi.

ZABITA EKİPLERİ 15 KEZ İŞLEM YAPTI

Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşların durumu bildirmesi üzerine çeşitli tarihlerde G.K.'nin polis eşliğinde bölgeden 15 kez uzaklaştırıldığını açıkladı. G.K.'nin Zabıta Müdürlüğü'ne getirildiğini belirten yetkililer, "G.K.'nin Antalya'da sabit ikametgahı yok. Bir binanın en üst katında oturduğu tespit edildi. Başka bir şehirden gelmiş. Kendisini yaşadığı kente göndermek istedik ancak kabul etmedi. Antalya'da sabit adresi olmadığı için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de bir işlem yapamadı. Kendisini sürekli uyarıyoruz. Amacımız kadını topluma kazandırmak" dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.