Çorum merkezli 13 ilde eş zamanlı akaryakıt operasyonu

16 Ekim 2012 Salı 20:50
Çorum merkezli 13 ilde eş zamanlı akaryakıt operasyonu






ÇORUM (CİHAN)- Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından Çorum, Amasya, Tokat, Erzurum, Kocaeli, İstanbul, Niğde, Kırıkkale, Kastamonu, Sakarya, Samsun, Gaziantep ve İzmir illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlar da akaryakıt örgütü çökertildi.

Emniyet'ten yapılan açıklamaya göre Osmancık ilçesinde Y. Ö isimli şahsın liderliğinde 13 ilde kurulan akaryakıt örgütüne yönelik yapılan operasyonlar da 27 kişi gözaltına alınırken 360 ton kaçak akaryakıtın ele geçirildiği bildirildi.

Yapılan operasyonlar kapsamında Osmancık, Samsun, Amasya ve Tokat'ta akaryakıt istasyonlarında yapılan kazılar da 11 adet yeraltına gizlenmiş akaryakıt tankının ele geçirildiği belirtildi. Olayla ilgili gözaltına alınan şahısların evlerinde yapılan aramalar da ise fatura, irsaliye ve ruhsatsız tabancanın ele geçirildiği kaydedildi.

Gözaltına alınan şahıslar hakkında 'Suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, örgüte üye olmak, gümrük kaçakçılığı yapmak ve vergi usül kanununa muhalefet' suçlarından işlem yapıldığı ve Osmancık Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiği aktarıldı.

Yapılan adli işlemlerin ardından şüphelilerden Y.Ö., Ş.Ö., T.Ö., A.P., T.S.'nin tutuklanarak Çorum L Tipi Ceza ve İnfaz Kurumuna teslim edildiği belirtilirken diğer 22 kişinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı açıklandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.