Çorum'da kurban pazarı hareketlendi

16 Ekim 2012 Salı 20:47
Çorum'da kurban pazarı hareketlendi






ÇORUM (CİHAN)- Kurban Bayramı'nın yaklaşmasına az bir zaman kala tüm şehirlerde olduğu gibi Çorum'da da kurban pazarında hareketlilik başladı. İl geneli ve ilçelerden getirilen büyük baş kurbanlık fiyatları 3 bin TL ile 8 bin TL arasında değişiyor.

Büyükbaş kurbanlık satışların da kıyasıya mücadele edilirken bazı vatandaşlar kurbanlık satışı için ilginç yöntemler kullanıyor. Küçük buzağılarla dikkat çekmeye ve satışlarını hızlandırmaya çalışan satıcılar sevimli hayvanların dikkat çektiğini belirtiyor.

Çorum'da çiftçilik yapan Mustafa Barlas, kurban satışlarının iyi ancak, fiyatların çok düşük olduğunu belirtti. Geçen yıla göre satışların daha fazla olduğuna değinen Barlas, bu sene büyük baş hayvanların satışının daha fazla olduğunu dile getirdi. 15 yıldır çiftçilik yaptığını belirten Mustafa Barlas, yemlerin ve mazotun çok pahalı olduğunu söyleyerek yaptıkları işten çok bir gelir elde edemediklerini dile getirdi. Çiftçilikte büyük gelişmeler yaşandığını dile getiren Barlas, yem ve mazot satışların da indirim yapılması halinde çiftçiliğin yeniden şahlanacağını kaydetti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.