Dağlıca operasyonunda PKK ağır yara aldı; 119 ölü

PKK'nın en kanlı eylemlerinde ana karargah olarak kullandığı Doski Vadisi ve Dağlıca'daki inler tamamen temizlendi. Buzul Vadisi'ne hakim tepelerde TSK karargah kurdu, Türk bayrağı çekti.

06 Kasım 2015 Cuma 19:15
Dağlıca operasyonunda PKK ağır yara aldı; 119 ölü






Dağlıca operasyonunda PKK ağır yara aldı; 119 ölü


Terör örgütü PKK'lı militanların 'Buraya kimse giremez' dediği Dağlıca, PKK'lı katillere mezar oldu. 40 gündür aralıksız devam eden operasyonlarda örgütün Dağlıca üs bölgesi, Buzul Dağları ile Doski Vadisi tamamen temizlendi. Örgüt operasyorlar sırasında 119 kayıp verdi. Bölgedeki terör eylemlerinde militanların silah, patlayıcı madde ve mühimmat desteği kesilirken örgütün inleri tamamen imha edildi.

KURTARILMIŞ BÖLGE PKK'NIN MEZARI OLDU

Mehmetçik, PKK'nın kurtarılmış bölge yaparak hakimiyeti ilan etmek istediği Hakkari Yüksekova bölgesini Şehit P.Kur.Yb. İlker Çelikcan Operasyonu ile teröristlere mezar etti. 40 gün süren operasyonlarda bölgede 119 PKK'lı terörist öldürüldü, on binlerce mühimmat ele geçirildi. Dağlıca'daki operasyonların görüntüleri de kare kare yayınlandı.

MEHMETÇİK VADİ'YE KAMP KURDU

Güvenlik birimlerinden alınan bilgilere göre, çözüm süreci boyunca PKK, Hakkari Yüksekova bölgesinde yüksekliği 2500-3500 m. arasında değişen Buzul Dağı, İkiyaka Dağları ve Doski vadisi bölgesinde yerleşti. Yaklaşık iki senedir sürdürülen yoğun hazırlıkla, bölgede dağları jeneratör ve hiltilerle delerek Doçka uçaksavarlarını yerleştirdiler ve birçok bölgede sığınak ve mevziler yaptılar. PKK'nın amacı, bu bölgeyi kurtarılmış bölge yaparak, hâkimiyetini en azından bu bölgede ilan etmekti.

Bölücü örgütün elebaşlarından Murat Karayılan 18 Ekim 2015 tarihinde yaptığı telsiz konuşmasında "Hakkâri/Yüksekova bölgesindeki çatışmaların sadece bölgeyi ilgilendirmediği ve Türkiye'nin tamamını ilgilendirdiği" şeklindeki ifadeleri, bölgenin örgüt için önemini gösteriyordu.

OPERASYON 27 EYLÜL'DE BAŞLADI...

27 Eylül 2015 tarihinde başlayan ve genel anlamda 5 Kasım 2015 tarihinde sonuçlanan Şehit P.Kur.Yb.İlker Çelikcan Operasyonu ile bölge PKK'ya mezar edildi. Yapılan operasyonlarda dağlar ve vadiler didik didik arandı, teröristlerin çıkılamaz dedikleri bölgelere adım atıldı, mevziler, sığınaklar ve mağaralar teker teker kullanılamaz hale getirildi. TSK'nın en güzide birliklerinden oluşan iki Komando Tugayı ve Özel Kuvvetlere ait birliklerin görev aldığı operasyonlara, Hava Kuvvetleri destek verdi. 40 gün süren harekatta, 119 PKK'lı teröristin ölü olarak ele geçirildiği öğrenildi. Askeri kaynaklar, çok sayıda teröriste de bölgenin çok sarp olması ve hava şartlarının çok çetin geçmesi nedeniyle ulaşılamadığına dikkat çekildi.
Altı Mehmetçiğimiz şehit oldu
Yer yer ağır çatışmaların yaşandığı 40 gün süren operasyonlarda çatışmaya giren 6 askerimiz de şehit oldu.
Son Güncelleme: 06.11.2015 19:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.