Danıştay, İSPARK'ı haklı buldu

07 Kasım 2012 Çarşamba 12:11
Danıştay, İSPARK'ı haklı buldu






İSTANBUL (CİHAN)- Beşiktaş'ta faaliyet gösteren bir otelin bulunduğu caddenin İSPARK tarafından işletilmesinin reddine yönelik açılan dava, İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nce reddedildi. Temyize giden karar da Danıştay 8. Dairesi'nce onandı.

Yıldız Posta Caddesi'nde bulunan bir otelin yetkilileri, caddenin İSPARK tarafından kullanılmasının reddine ilişkin İstanbul 5. İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Talebi değerlendiren mahkeme, söz konusu caddenin UKOME kararı ile ana arter ilan edildiğini, ana arterler üzerindeki park ve parkomantların ise belediye tarafından kullanılmasında aykırı bir durum olmadığı görüşüne ulaştı. Kararda, Ana arterde bulunan, büyükşehir belediyesinin görev ve sorumluğunda bulunan park otomatlı park alanı olarak belirlenen caddenin İSPARK A.Ş. tarafından işletilmesinde anılan mevzuat hükümleri karşısında hukuka aykırılık görülmemiştir. denildi.

Kararın ardından davalı taraf temyize gitti ancak Danıştay 8. Dairesi de idare mahkemesinin aldığı kararı onadı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.