Davutoğlu - Cameron görüşmesi; Gündemde Suriye var

Başbakan Davutoğlu, İngiltere Başbakanlığı çalışma ofisi "10 Numara"da İngiliz mevkidaşı David Cameron ile bir araya geldi.

18 Ocak 2016 Pazartesi 19:57
Davutoğlu - Cameron görüşmesi; Gündemde Suriye var






Davutoğlu - Cameron görüşmesi; Gündemde Suriye var

İngiltere'nin başkenti Londra'ya çalışma ziyaretinde bulunan Davutoğlu, İngiltere Başbakanlığı çalışma ofisi "10 Numara"da İngiliz mevkidaşı David Cameron ile bir araya geldi. Görüşmenin başlangıcında açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, Londra'da yoğun temaslarda bulunduklarını belirterek, Türkiye ile İngiltere arasında "mükemmel bir işbirliğinin olduğunu" dile getirdi. İki ülke arasındaki ticaret hacminin 2015 yılında, 15 milyar dolara ulaştığını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu: "Görüşmelerimizin, iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi işbirliğini hızlandıracağından şüphem yok.

Birleşik Krallık, birçok açıdan önemli bir müttefikimiz. Terörle mücadeledeki dayanışmanızdan ve taziyelerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bölgemizde büyük bir risk var. Sadece Türkiye'ye karşı değil, Avrupa ve küresel topluma da karşı, özellikle de Suriye'den. Benim de katılacağım Suriye Bağış Konferansını düzenleyecek olmanızdan dolayı teşekkür ederim.

" Türkiye'nin de mayıs ayında insani yardım konferansına ev sahipliği yapacağını söyleyen Davutoğlu, Cameron'ı konferansa davet etti. Davutoğlu, "Önümüzde büyük zorluklar var ama fırsatlar da var. Bu yıl Kıbrıs sorununun sizin de garantör ülke olarak desteğinizle çözülmesini umuyoruz. AB ile ilişkilerimize verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederiz. 2016'nın Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinde yeni bir başlangıç olmasını umuyoruz. Bu anlamda sizin desteğiniz ve Avrupa konusundaki ortak vizyonumuz önemli olacaktır.

Bir kez daha teşekkür ediyorum ve sizi mayıs ayında ülkemizde görmeyi umuyoruz." İngiltere Başbakanı Cameron da, "iyi dostum, Türkiye Başbakanı'nı ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum" dedi. Kilis'teki patlama ve İstanbul'daki korkunç terör saldırısıyla ilgili taziyelerini sunan Cameron, "DAEŞ'le mücadele ve terörle mücadelenin zorluklarıyla birlikte karşı karşıyayız. Suriye'ye değişim getirilmesinin gerekliliği ve birçok konuyla ilgili yakından çalışacağız" dedi.


PKK YANDAŞLARINA MÜDAHALE

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile İngiliz mevkidaşı David Cameron'ın görüşmesi sırasında dışarıda eylem yapan terör örgütü PKK yanlısı gruptan taşkınlık çıkaran 3 kişi gözaltına alındı.
Terör örgütü PKK yanlısı bir grup, Başbakan Davutoğlu'nun Downing Street’te David Cameron'la yaptığı görüşme sırasında, yolun karşı tarafında protesto gösterisi yaptı. Bu sırada taşkınlık yapan gruba İngiliz polisi müdahale etti. Olaylarda 3 PKK yanlısı gözaltına alındı.
Son Güncelleme: 18.01.2016 20:00
Anahtar Kelimeler:
DavutoğluCameron
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.