Davutoğlu'ndan IŞİD saldırıları yorumu; Bedelini ağır ödeyecekler

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD roketlerine ilişkin "Bu saldırılara cüret edenlerin bunun hesabını en ağır şekilde ödeyeceklerinden en ufak şüpheniz olmasın" dedi.

13 Nisan 2016 Çarşamba 13:30
Davutoğlu'ndan IŞİD saldırıları yorumu; Bedelini ağır ödeyecekler






Davutoğlu'ndan IŞİD saldırıları yorumu; Bedelini ağır ödeyecekler

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin 5'inci Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda konuşarak Kilis'e düşen IŞİD roketlerine ilişkin "Ülkemizi, vatandaşımızı hedef alan tüm şer odaklarıyla sonuç alıncaya kadar mücadele devam edecek ve inşallah uzak olmayan bir zamanda bu şer odaklarını ülkemize zarar veremeyecek hale getireceğiz. Bu saldırılara cüret edenlerin bunun hesabını en ağır şekilde ödeyeceklerinden en ufak şüpheniz olmasın" dedi.

"DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜNE AİT MEVZİLER VURULDU"

Başbakan Davutoğlu, AK Parti 5'inci Yerel Yönetimler Sempozyumu'na katıldı. Burada hitap eden Davutoğlu, son günlerde Suriye'nin IŞİD denetimindeki bölgeden ateşlenen mermiler nedeniyle Kilis'te meydana gelen patlamalara değinerek "2 gündür ensar şehir, gurur duyduğumuz, mültecilere kucak açasıyla iftihar ettiğimiz ensar şehir Kilis'e DEAŞ terör örgütüne ait roket mermileri düşüyor. Bu sabah yeniden 4 roket düştü. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz angajman kuralları çerçevesinde anında karşılık verdi ve DEAŞ terör örgütüne ait mevziler vuruldu. Yaralılarımıza acil şifalar dilerken Kilis'teki kardeşlerimize de geçmiş olsun diyorum. Milletimiz ve Kilis'teki vatandaşlarımız emin olsun. Ülkemizin savunması, milletimizin emniyet ve huzuru için her türlü önlem ve tedbiri alıyoruz. Vatandaşlarımızın zararını telafi edecek, hiçbir vatandaşımızın mağduriyetine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"KARARLI BİR MÜCADELE İÇİNDEYİZ"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın incelemelerde bulunmak üzere Kilis'e gittiğini açıklayan Davutoğlu, "Maalesef sınırlarımızın yanı başında çok şiddetli çatışmalar yaşanmaya devam ediyor. Dün Kilis Valimizle, Kilis Belediye Başkanımızla, Milli Savunma Bakanımızla ve Genelkurmay Başkanımızla konuştum. Gerekli tedbirler hususunda istişarelerde bulunduk. Bugün incelemelerde bulunmak üzere Milli Savunma Bakanımız, Genelkurmay Başkanımız ve MİT Müsteşarımız Kilis'teler. Vatandaşlarımızı bu ateş çemberinden korumak için kararlı bir mücadele içindeyiz. Ülkemizi, vatandaşımızı hedef alan tüm şer odaklarıyla sonuç alıncaya kadar mücadele devam edecek ve inşallah uzak olmayan bir zamanda bu şer odaklarını ülkemize zarar veremeyecek hale getireceğiz. Bu saldırılara cüret edenlerin bunun hesabını en ağır şekilde ödeyeceklerinden en ufak şüpheniz olmasın" diye konuştu.


 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.