Davutoğlu; Türkiye'le yönelik terör tehdidinin beli kırıldı

Terörle mücadelede kararlılık mesajları veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriyeli mültecilerin geleceği konusunda Almanya Başbakanı Merkel'e önemli bir görüşmeye katıldı.

27 Eylül 2015 Pazar 04:12
Davutoğlu; Türkiye'le yönelik terör tehdidinin beli kırıldı






Davutoğlu; Türkiye'le yönelik terör tehdidinin beli kırıldı

New York'ta temaslarını sürdüren Başbakan Davutoğlu terör örgütlerine yönelik operasyonlar konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu açıklamasında 'PKK, DHKP-C ve DAEŞ'e eş zamanlı operasyonlar başlattık. Türkiye'ye dönük terör tehdidinin beli kırılmıştır. PKK'nın sığınakları, depoları, karargâhları etkisiz kılındı' dedi. Davutoğlu Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlara da devam edeceği mesajını verdi.

BM Genel Kurulu için New York'ta bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD programına TÜRKEN Vakfı tarafından önceki akşam verilen yemeğe katılarak başladı. New York Halk Kütüphanesi'nde Ergün Nuhut'un "Gelibolu bir milletin direniş destanı" fotoğraf sergisinin de açılışını yapan Davutoğlu, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte yemeğe geçti. Davutoğlu, yemekte yaptığı konuşmada terör sorunundan Ortadoğu'da yaşanan sıkıntılara kadar önemli mesajlar verdi:

ETRAFIMIZDAKİ ATEŞ ÇEMBERİ

Çok zorlu günlerin içinden geçiyoruz. Etrafımız ateş çemberiyle sarılmış. Suriye'de, Ukrayna'da, Irak'ta, Lübnan'da, Yemen'de, Libya'da iç savaşlar ülkelerin devlet yapılarını çatlatmış sosyal dokularını neredeyse tarumar etmiş durumda. Bütün bu ekonomik ve siyasi yumakların, sorunların ortasında Türkiye hem demokrasisini güçlü bir şekilde yaşatmak hem ekonomik kalkınmasını temin etmek hem de çevreye istikrar ihraç eden ve dünyada küresel barışa katkıda bulunan bir ülke olmak durumunda.

TERÖR TEHDİDİ'NE KARŞI TOPYEKÜN ATAK

Terörle mücadelede 20 ile 23 Temmuz arasında arka arkaya DAEŞ, DHKP-C ve PKK terör örgütlerinin saldırılarına muhatap olduk. Bu saldırılar karşısında o 3 günlük süreç içinde daha önce de devam eden saldırı ve provokasyonlarla birlikte 23 Temmuz'da aldığımız kararla her üç terör örgütüne karşı da eş zamanlı bir operasyonu başlattık. Bu eş zamanlı operasyonla bugün itibarıyla, şunu ifade etmek isterim ki Türkiye'ye dönük terör tehdidinin beli kırılmıştır.

NEREDE OLURSA OLSUN VURULACAK!

Kuzey Irak'ta PKK'nın barındığı sığınaklar, mühimmat depoları, karargahlar, Suriye'de sınırımızda DAEŞ'in Türkiye'ye dönük tehdit oluşturan bütün yapıları ve sığınakları, barınakları önemli ölçüde etkisiz kılınmış, ülke içinde de, şehirlerimizde ve kırsal alanda kamu düzeni ve egemenliğinin sağlanması yönünde büyük bir mesafe katedilmiştir. 1 Kasım seçimlerine giderken ülkemizde demokrasiyi hakim, kamu düzenini mutlak anlamda egemen kılmak en önemli hedefimizdir.

MÜLTECİLERİ GÖRÜŞTÜLER

Başbakan Davutoğlu, New York programına önemli bir görüşmeyle başladı. Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya gelen Davutoğlu, Suriyeli sığınmacıların durumunu masaya yatırdı,. Davutoğlu ve Merkel, Türkiye ile Almanya arasında ikili olarak oluşturulması kararlaştırılan çalışma grubunun, AB ülkeleri ve kurumlarıyla bir araya gelecek şekilde genişletilmesi konusunda mutabık kaldı. Davutoğlu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile de bir görüşme yaptı.
Son Güncelleme: 27.09.2015 04:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.