Demirtaş: Çatışmaya BDP girmiş gibi bir hava estiriliyor

15 Temmuz 2011 Cuma 23:37
Demirtaş: Çatışmaya BDP girmiş gibi bir hava estiriliyor






Çatışmaya BDP girmiş gibi bir hava estirildiğini, Ankara, Mersin, Bursa ve Elazığ il ve ilçe binalarının saldırıya uğradığını belirten Demirtaş, Bu olayın başka siyasi gerilimlere ve çatışmalara yol açmaması, bütün boyutlarıyla açığa çıkarılması için soruşturma başlatılmalıdır. dedi. Yazılı bir açıklama yapan Demirtaş çatışmada ölen askerler için derin üzüntü duyduklarını belirtti. 
Çatışma ardından çıkan soru işaretlerine dikkat çeken Demirtaş, soruşturma başlatılmasını istedi. Olayın duyulmasından bu yana yapılan açıklamalar ve gösterilen tepkilerin BDP'yi doğrudan hedef aldığını, asıl sebeplerin üstü örtülerek, neredeyse çatışmaya BDP girmiş gibi bir hava estirildiğini anlatan Demirtaş, Ankara, Mersin, Bursa ve Elazığ il ve ilçe binalarının saldırıya uğradığını kaydetti. Demirtaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: Yaşanan bu olayın insani yönünü ve bizlerde yarattığı acı etkisini değiştirmese bile, en azından bundan sonraki muhtemel riskleri önleme açısından söz konusu çatışmanın bütün yönleriyle soruşturulup açığa çıkarılması önemlidir. Bu vesileyle sayın Başbakan'a çağrımızdır; Bu olayın başka siyasi gerilimlere ve çatışmalara yol açmaması, bütün boyutlarıyla açığa çıkarılması için soruşturma başlatılmalıdır. Otopsi raporları, telsiz konuşma kayıtları kamuoyu ile paylaşmalıdır, gerçekler ortaya çıkarılmalıdır. Adil bir soruşturma neticesinde ortaya çıkacak gerçek her neyse, her birimiz bunun sonuçlarından dersler çıkararak önümüzdeki süreçte daha etkili bir barış siyaseti üretebiliriz.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.