Deniz Feneri, 15 ülkeye kurban yardımı yapacak

18 Ekim 2012 Perşembe 17:31
Deniz Feneri, 15 ülkeye kurban yardımı yapacak






İSTANBUL (CİHAN)- Deniz Feneri Derneği bu yıl toplayacağı kurbanları Türkiye'nin yanı sıra 14 ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Kurbanlar Arakan, Filistin, Somali ve Bosna Hersek gibi ülkelerdeki ihtiyaç sahipleri için toplanacak.

Vekaletle İslami kurallara uygun olarak yapılacak kesimlerde Deniz Feneri görevlileri, noter ve veteriner hazır bulunacak. Bağışlar derneğin merkezlerine telefon ya da doğrudan yapılacağı gibi bankalar aracılığıyla da yapılabilecek. Hisse başı yurt içinde 490 lira, yurt dışında ise 240 lira olarak belirlendi. Yurt içindeki yapılan kesimlerin görüntüleri de bayram sonrasında hayırseverlere ulaştırılacak.

Kurbanların yurt dışında kesilmesi hususunda açıklama yapan Deniz Feneri Genel Sekreteri İbrahim Altan, Deniz Feneri, bağışçıların iradeleri doğrultusunda kurbanların bir kısmını yurtdışında kesecek. Bazı hayırseverlerin bütçesi Türkiye'de kurban kesmeye yetmeyebilir. Onlar bu vesileyle yoksul ülkelerde kurban keserek ibadetten geri kalmamış olacak. Kimi hayırsever de kurbanın oradaki kardeşlerine ulaştırılmasını istediği için o kurbanları yurtdışında kesiyoruz. Kurban etleri dünyanın dört bir yanındaki dul, yetim ve öksüzler başta olmak üzere, yoksulluğu tespit edilmiş on binlerce ihtiyaç sahibi aileye dağıtılacak. ifadelerini kullandı.

Yardımlar, bağış kabul stantlarından ve dernek merkezlerinden yapılabileceği gibi, derneğin internet sitesinden, 02124146060 no'lu çağrı merkezinden ya da 02125109090 no'lu tele bağış hattından yapılabilir. Kredi kartı kullanmayan bağışçılar da Halkbank, Vakıflar Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Kuveyt Türk, Albaraka Türk, Bank Asya ve Vakıfbank şubelerinden tahsilat ekranları ile yapabilir. Ayrıca bağışlar Garanti, Yapı Kredi, Akbank ve İş Bankası aracılığıyla da yapılabilecek. Hayırseverlerın buralardan yaptıkları bağışların dekontunu 02124156161'e fakslamaları gerekiyor.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.