Denizli´de gizli yoksulları bulmak için kapı kapı gezilecek

19 Aralık 2012 Çarşamba 16:32
Denizli´de gizli yoksulları bulmak için kapı kapı gezilecek






DENİZLİ (CİHAN)- Denizli´de imkânsızlıkları sebebiyle devletten yardım isteyemeyen vatandaşları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) görevlileri kapı kapı dolaşılarak tespit edecek. Bu araştırma için 80 mahalle, 8 belde ve 17 köy sekiz bölgeye ayrılarak, SYDV heyeti tarafından oluşturulan ekipler sahaya inecek. Muhtarlar, din görevlileri, okullardaki öğretmenler ve yöneticilerle görüşülerek, yardıma muhtaç insanlar bulunup gerekli yardımlar yapılacak. Denizli Valisi Abdülkadir Demir, yardım için devlete ulaşamayan vatandaşların yerinde tespit edilmesi için talimat verdi.

Gizli yoksul olarak nitelendirilen, çekingenliğinden dolayı kamu kurumlarına gidip halini ifade edemeyen muhtaç insanların tespiti çalışma başlatıldı. Yeni yoksul tespiti konusunda Erbakır Fen Lisesi´nde düzenlenen toplantıda bilgi veren SYDV İl Müdürü Fatih Işık, kullandıkları sistemle yardım için başvuran kişilerin maddi durumlarını bildirir tarama yapılarak, yardım alıp alamayacaklarının 15 saniyede belirlendiğini söyledi. Denizli´de yardıma muhtaç insan kalmaması için titizlikle çalıştıklarını belirten Işık, bundan sonra da aralıksız devam edeceklerini ifade etti.

Vali Demir de yerinde yapılan ziyaretlerle yardıma muhtaç ailelerin durumlarını daha açık gördüklerini belirterek, Eğer bir toplumda insanlar gece aç yatıyorsa, kış gününde evinde üşüyerek yaşıyorsa, bir yerde de insanlar çok lüks içinde yaşıyorsa o toplumun başarılı olabilmesi, ileriye gidebilmesi mümkün değildir. Dolayısıyla bizler, sorumluluk mevkisindeki insanlar olarak bütün kurumlarla birlikte el ele verip gururundan dolayı çekinerek bize gelemeyen veya herhangi bir şekilde devletin verdiği destekten haberi olmayan ve bizim tespit edemediğimiz ihtiyaç sahibi insanlarımıza ulaşmalıyız, ulaşmak zorundayız. Arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün burada, bizim tespit ettiklerimizin dışında ulaşamadığımız yerlerdeki insanlara ulaşmaya çalışacağız. dedi. Hükümetin sosyal yardımlarda maddi yönden hiçbir zaman engeli olmadığını vurgulayan Demir, Devletimizin, hükümetimizin sosyal yardımlaşma konusunda verdiği destek çok önemli. Bu konuda hiçbir zaman parasal bir engelimiz olmadı. Eğer bir sorun varsa buna karşılık muhakkak bir çözüm bulundu. Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz tarafından engelli vatandaşlarımıza bakım hizmetleri ve maaş verebilme imkanı da sağlanıyor. Sağlık İl Müdürlüğümüz'ün Denizli´de model olarak başlattığı, şu an tüm Türkiye´de Sağlık Bakanlığımız'ca örnek olarak uygulanan evde bakım hizmetleri son derece önemli. diye konuştu.

Denizli´de bu yıl 4,5 milyon lira sosyal yardım yapıldığını açıklayan Demir, İşadamlarımıza fabrika ziyaretlerine gidiyoruz. Kendileri ne yiyorsa işçilerini de aynısını yediriyorlar. Bunlar bizim için çok önemli destekler. Bu yıl bugüne kadar toplam 4,5 milyon lira sadece SYDV olarak yardım yapmışız ama gücümüz bunun çok ötesinde. Denizli'de yaklaşık 3 bin ton kömür dağıtıldı. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.