Derbi neden iptal edildi? Erdoğan, 'Çok ciddi istihbarat aldık'

Son anda iptal edilen Fenerbahçe Galatasaray Derbisi konusunda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Ciddi istihbarat bilgileri geldi, erteleme kararı verdik' dedi.

21 Mart 2016 Pazartesi 03:28
Derbi neden iptal edildi? Erdoğan, 'Çok ciddi istihbarat aldık'






Derbi neden iptal edildi? Erdoğan, 'Çok ciddi istihbarat aldık'

İstanbul'da son anda terörist saldırı gerekçesiyle iptal edilen Galatasaray Fenerbahçe derbisi hakkında konuşan Erdoğan 'Çok ciddi istihbarat bilgileri ulaştı' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ertelenen derbi hakkında, "Ciddi istihbaratların ardından maçı ileri bir tarihe ertelemiş olduk" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT Haber canlı yayınına konuk olan üniversiteli gençlerin sorularını cevapladı. Erdoğan, güvenlik gerekçesiyle ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe maçına da değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Galatasaray-Fenerbahçe maçıyla alakalı da aldığımız bazı ciddi istihbarat bilgileri üzerine önce bir seyircisiz oynatmayı düşündük ama daha sonra yeni bazı istihbaratlar gelince, bu istihbaratla ön alınan bilgilerle örtüştüğünü görünce bunu her iki kulübün başkanlarıyla da arkadaşlarımız görüşmek suretiyle ’bunu ileri bir tarihe erteleyelim’ dediler ve böylece bu maçı da ileri bir tarihe ertelemiş olduk" diye konuştu.

DEV  DERBİYE TERÖR ÖRGÜTÜ IŞİD SALDIRACAKTI

Galatasay Fenerbahçe derbisinin önce seyircisiz oynanmasına, ardından da ertelenmesine, terör örgütü IŞİD’in eylem tehdidi nedeniyle karar verildiği ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında detaylarını vermediği bilginin detayları basına sızdırıldı.

ÖNCE SEYİRCİSİZ OYNANMA KARARI VERİLMİŞTİ

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ileri bir tarihe ertelenen derbi maçının çıkışına yönelik IŞİD’in kanlı eylem planı yaptığı belirlendi. IŞİD’in Paris’te 7 noktada yaptığı terör eyleminin bir benzeri İstanbul’da deşifre edildi. Buna göre, Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrası stattan çıkacak taraftarlar arasında eş zamanlı kanlı eylem planı hazırlandı. İstihbarat ve terör birimlerince, terör örgütü IŞİD’in, taraftarların arasına militanlarını sokarak canlı bomba eylemi ve ardından silahlarla rastgele ateş açarak kaos yaratacak kanlı eylem planladığı ortaya konuldu.

TERÖRİST SALDIRI KONUSUNDA NET BİLGİLERE ULAŞILDI


İptal kararının alınmasında güvenilir istihbarat üzerine derbiyle ilgili güvenlik önlemleri masaya yatırıldı. IŞİD’in hedefinin İstanbul’da yapılması planlanan Nevruz kutlamalarına yönelik olduğu ancak bunların iptal edilmesiyle derbiyi hedef aldığı tespitlerine yer verildi. İçişleri Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve İstanbul Emniyeti terör ve istihbarat birimleri bu noktada değerlendirme toplantıları yaptı. Bu toplantıların ardından güvenlik gerekçesiyle maçın önce seyircisiz oynanmasına, sonra da ertelenmesine kararı verildi.

Son Güncelleme: 21.03.2016 03:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.