DES: Yerli Malı Haftası kutlamaları beslenme etkinliğine dönüştü

14 Aralık 2012 Cuma 15:44
DES: Yerli Malı Haftası kutlamaları beslenme etkinliğine dönüştü






ANKARA (CİHAN)- Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlamalarını eleştirerek, Yerli Malı Haftası'nın; pasta, börek, kola, cips ve hamburgerli sığ ve yozlaşmış bir beslenme etkinliğine dönüştüğünü söyledi.

DES Genel Başkanı Gürken Avcı, yaptığı açıklamada; tutumlu olmanın bir ülkenin kalkınması, refah, huzur ve barışı için elzem hasletlerden birisi olduğunu, bu kültürün en başta çocuklara kazandırılması gerektiğini söyledi. Avcı; Türkiye´de ithal ve lüks malların tüketiminde büyük bir patlama ve savurganlık yaşandığını, ithal ürünlere özentili kozmopolit bir nesil yetişmeye başladığını aktardı. Avcı, bir tek okullarda kutlanmaya devam edilen Yerli Malı Haftası'nın; nihayetinde pasta, börek, kola, cips ve hamburgerli sığ ve yozlaşmış bir beslenme etkinliğine dönüştüğünü söyledi.

Türkiye´nin, bu haftayı hakkıyla idrak etmeye ve geliştirmeye çokça ihtiyacı bulunduğunu söyleyen Avcı, Yerli Malı Haftası; kültürel, tarihi değerlerin yaşatılması, doğal zenginlik kaynaklarımızın, ordumuzun, kurum ve kuruluşlarımızın ve sanayimizin tanıtılması, mutfak ve müzik zenginliğimizden örneklerin sunulması, dilimizin korunması ve geliştirilmesi gibi etkinliklerin bir bayram havasında yapıldığı hafta olmalıdır. dedi. İthal edilen her ürünün, aynı ürünü üreten yerli sanayinin zor durumda kalmasına, işçi çıkarmasına, istihdamın azalmasına ve yoksulluğun artmasına yol açtığını söyleyen Avcı, her 6 bin dolarlık ithal ürünün Türkiye´de bir kişiyi işsiz bıraktığını belirtti. Avcı, şöyle dedi:

Kimliğini, kültürünü, dilini, tarih bilincini, kahramanlarını, savaşlarını, sayısız erdem ve etik meziyetlerle dolu kadim medeniyetinin ruhaniyetini kaybetmeyen, başkasının değil kendi yolunu çizip hedef ve ideallerine azimle yürüyen bir nesille Türkiye, bölgesel güç ve küresel aktör olabilir ki işe, farkındalığı yüksek Yerli Malı Haftası kutlamalarından başlanılmalıdır. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.