Devlet Bahçeli; Terörün hesabı mutlaka sorulacak!

MHP lideri Devlet Bahçeli memleketi Osmaniye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı..

31 Ekim 2015 Cumartesi 17:12
Devlet Bahçeli; Terörün hesabı mutlaka sorulacak!






Devlet Bahçeli; Terörün hesabı mutlaka sorulacak!
Osmaniye Belediyesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi ziyaretlerinin ardından, partisinin il teşkilatı tarafından Cebeli Bereket Kültür Merkezi'ndeki gerçekleştirilen toplantıya katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, burada partililerle bir araya geldi. Bahçeli, terörün yaşandığı ve şehitlerin verildiği illerde operasyon izni vermeyen vali, kaymakam ile görevlilerden hesap soracaklarını söyledi. 

BAŞBAKANLIK ÇİN'DEN GELEN OYUNCAK DEĞİL

Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Bahçeli, burada yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun seçim sonrası için dile getirdiği söylemlere değinin Bahçeli, şöyle devam etti: "Şimdi bu gelişmeler ışığında, ortada fol yok yumurta yok, kimin hükümet kuracağı dair kimsenin görevlendirdiği yok. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, hiç bir temasa geçmeden, hiç bir şekilde düşüncesini paylaşmadan bir görüş ortaya koyuyor. 'Sayın Bahçeli'ye Başbakanlığı verebilirim' diyor. 

Sen Cumhurbaşkanı'ndan hükümet kurma yetkisi aldın, koalisyonu MHP ile yapmayı düşünüyorsun, bunu düşünürken de bizi inandırıp arkana takmak için başbakanlığı Çin'den gelen bir oyuncak olarak bizi çocuk görüp de bizi mi kandırmaya çalışıyorsun. Bunun yanında birde diyorlar ki AKP yüzde 40, onun dışındaki 4 parti yüzde 60. Dolayısıyla yüzde 60'lık bir blokla bir koalisyon kurulabilir. Sayın Kılıçdaroğlu, bu akılları size kim veriyor? Milliyetçi Hareket Partisi, HDP denen ihanetle yan yana gelerek 60'lık bir bloğun içerisinde olacağını sana kim söylüyor? Bunlar koalisyon öncesinde ve sonrasında yapılan tartışmalardır.

 Fazla ciddiye alınacak tarafı yoktur. Ciddi alınacak taraf ne zamandır ve nerededir? Sayın Cumhurbaşkanı'nın koalisyon hükümeti kurma amacıyla mevcut 4 partiden sırasıyla mecliste en fazla temsil edilenden başlayarak hükümet kuruluncaya kadar bazı yetkilendirmeleri yapma halindedir. Seçim, 7 Haziran'da bitmiştir. 21 gün sonra vesayet altında bulunan Serok Ahmedi görevlendirmiştir. 9 Temmuz'da görev üstlenmiş olan Ahmet Davutoğlu bey, 13 Temmuz'da mecliste bulunan ana muhalefet konumunda olan CHP ile bir görüşme yapmıştır. 14 Temmuz'da MHP ile bir görüşmede bulunmuştur. HDP ile bir görüşme yapma ihtiyacında o dönem için fayda görmemiştir. CHP ve MHP ile görüşmeyi tercih etmiştir. 14 Temmuz'da bize 5 kişilik aile heyetiyle gelmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi'nde tavan ve taban yoktur. Dava partilerinde tavan olmaz taban olmaz. Hepsi dava insanıdır. O sebepten dolayı gerçekleri havuz televizyonundan değil, tavanı ve tabanı olmayan ama davanın neferleri olarak bir arada değerlendirebiliriz." 

BUNLARIN HESABI SORULACAK

20 Temmuz'dan itibaren çok sayıda polis, asker, korucunun şehit olduğunu ve sivillerin hayatlarını kaybettiğini hatırlatan Bahçeli, çözüm süreci boyunca operasyon izni vermediği iddia edilen görevliler için şunları söyledi: "Şimdi çıkmışlar 'Biz valilere bu talimatı verdik, ama yanlış anlamışlar. Biz aldatıldık, biz kandırıldık' diyorlar. Peki 20 Temmuz'dan bugüne kadar verilen şehitlerin hesabını kim verecek. Bu talimatı veren Başbakanı, ona bu kararı alma yetkisini tanıyan Cumhurbaşkanı, 3 Ocak 2013 tarihinden bugüne kadar Güneydoğu'da şehitlerimizin verildiği il ve ilçelerde kim valiyse, kaymakamsa, emniyet müdürüyse bunların hepsinden bize yetki verilirse hesap sorulacak, bundan kaçış yok. Terörle mücadele, çözüm süreci adı altında müzakereye dönüştürülüp, memleketi bölmeye kimsenin hakkı yoktur." 
Devlet Bahçeli, toplantının ardaından, yarınki programlara katılmak üzere Adana'ya geçti. Konaklayacağı otele gelen Bahçeli'yi burada MHP Adana Milletvekilleri Muharrem Varlı, Seyfettin Yılmaz, milletvekili adayları ve çok sayıda partili karşıladı. 

FERDİ TAYFUR ŞARKISI İLE KARŞILANDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana'dan sonra Mersin'e geçti. Otoban gişelerinde partililer tarafından karşılanan Bahçeli, konvoyla şehir turu attıktan sonra Büyükşehir Belediyesi'ne geldi. Burada vatandaşların alkışları ve bando ekibi eşliğinde araçtan inen Bahçeli, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP Milletvekilleri Ali Öz ve Baki Şimşek ile Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna tarafından karşılandı. Yaklaşık yarım saat Büyükşehir Belediyesi'nde kalan Bahçeli, Kongre ve Sergi Sarayı'nda partilileriyle bir araya geldi. Burada partililere seslenen Bahçeli, sık sık sandık başına gitme çağrısı yaptı. Koalisyon kurulamama sürecini anlatan Bahçeli, oy vermenin bir namus borcu olduğuna vurgu yaparak herkesi sandığa davet etti. Programın sonunda milletvekili adaylarını sahneye davet eden Bahçeli, birlik pozu verdikten sonra Ankara'ya gitti.

Son Güncelleme: 31.10.2015 17:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.