Devlet engelli çocuğu olanlara gündüzlü bakım hizmeti başlattı (Özel)

12 Aralık 2012 Çarşamba 09:15
Devlet engelli çocuğu olanlara gündüzlü bakım hizmeti başlattı (Özel)






İZMİR (CİHAN)- Engelli çocuğu olduğu için gündelik yaşantıdan kopanlara, devletten önemli bir destek geldi. Türkiye'de ilk defa İzmir'de kurulan Gündüzlü Bakım Hizmeti Merkezi, gün içinde işleri olması halinde çocuklarını bırakabileceği bir yer bulamayan ailelerin imdadına yetişti.

İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, zihinsel engelli çocuğu olanların istifade edebilmesi için gündüzlü bakım hizmeti başlattı. Ebeveynlerin çeşitli işlerinden dolayı çocuklarını bırakabileceği yer aramasını ortadan kaldıran merkez sayesinde, 6-16 yaş arasındaki sekiz çocuğa her gün saatlik, yarım günlük veya tam günlük haftada bir konaklama imkanı sağlandı. Önümüzdeki günlerde resmî açılışı yapılacak merkez hakkında Cihan Haber Ajansı (Cihan)'a bilgi veren İl Müdürü Zekeriya Ertaş, Burası Bakım ve Rehabilitasyon Müdürlüğümüz'e bağlı gündüzlü bakım birimi. Burada 50 engelli çocuğumuza bakım hizmeti veriyoruz. Aynı zamanda ilimizde ailesi yanında bakılan engelli çocukların, ailelerinin bir ihtiyacı için çarşıya, pazara, hastaneye gitmesi durumlarında bırakabilecekleri güvenli bir yer yoktu. Bu ihtiyacı gözönünde bulundurarak, bakanlığımızın da ilk uygulaması olacak burası. dedi.

İzmir Gündüzlü Bakım Hizmeti Merkezi'ne ailelerin çocuklarını haftada bir defa bırakabileceğini, bu sayede günlük işlerini görebileceğini söyleyen İl Müdürü Ertaş, Burası saat 09.00 ile 22.30 arasında, 6-16 yaş zihinsel engelli çocuklara hizmet verecek. Çocukların oyun odası, yemek odası, farklı uğraşı odaları, dinlenme ihtiyacı duydukları zamanlarda da yatak odası ve televizyonla birlikte bakımlarını ve rehabilitasyonlarının sağlanacağı bir birim burası. İlimizin ve bakanlığımızın ilk uygulaması olması açısından önemli bir hizmet olduğunu düşünüyorum. şeklinde konuştu.

Haftada bir gün çocuğunu merkeze getirdiğini anlatan veli İsmail Kaçar ise şunlar söyledi: Oğlumun daha önce gitmiş olduğu bir kurum vardı, oranın tavsiyesiyle buradan haberdar olduk. Çocuğumun gelip gitmesinden memnunum. Herkesin buraya gelmesini tavsiye ediyorum. Perşembe günleri saat 09.30'da bırakıp 16.00'da alıyorum. Çocuğumunda, buraya gelip gittiğinden beri çok ciddi değişiklikler buluyorum. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.