Devlet, Ulupamirli koruculara kulaklarını tıkamış

Van Erciş yakınlarında terörle mücadelede gönüllü olarak devletin yanında yer alan Kırgız korucular, Erciş Belediyesi'nin kendileri için hayati derecede öneme sahip meraya el koyduğunu söyledi.

12 Temmuz 2016 Salı 12:54
Devlet, Ulupamirli koruculara kulaklarını tıkamış






Devlet, Ulupamirli koruculara kulaklarını tıkamış


Terörle mücadelede gönüllü olarak devletin yanında silaha sarılan Türkistan kökenli Ulupamir'li Kırgız köy korucularının yıllardırdar dile getirdiği sorunlara devlet yetkililerinin adeta kulaklarını tıkadığı ortaya çıktı. BDP'li Erciş Belediyesi, iş başına geldiği günden bu yana, beldeye en temel yerel yönetim hizmetleri bile getirilmemiş, üstelik köyün merasına da el konulmuş..



Hayvancılıkla geçimini sağlayan Ulupamir köylülerinin hayati derecede önem verdiği meralarının ellerinden alınmasına rağmen küskünlük göstermediğini söyleyen yöre sakinleri 'Biz devletimizin yanında dururken, HDP'li, BDP'li ve PKK'lı teröristlerin ailelerine verilen imkanlar bizlerden esirgendi. Hayvancılıkla geçimimizi sağlamamıza rağmen mera elimizden alındı. Yıllardır talep etmemize rağmen hala zırhlı araç verilmedi' diyerek dert yandılar. Şehit Kırgız Korucu Turanbeg Günocak toprağa verimesinin ardından feryadların dinmediği Ulupamir Köyü'nde yas devam ederken, korucular devlet yetkililerinin kendilerine gereken önemi vermemesinden yakınıyor.



ERCİŞ BELEDİYESİ MERAMIZA EL KOYDU

Bölgede devletten yana açık tavır koyan tek yerleşim birimi olarak bilinen Ulupamir köyü, yeni çıkan yerel yönetimler yasası ile Erciş'in mahallesi haline getirilmiş. Erciş belediyesi ilk iş olarak köyün merasına el koymuş durumda. 'Devlet sanki yıllardır sesimize kulak tıkadı' diye feryad eden Ulupamirli köylüler bakın ne diyor: 'Diğer korucu birliklerine verilen yol ücreti ya da operasyon istihkakı verilmiyor, bu konuyu biz dillendirmek bile istemiyoruz. Çünkü vatanımız, yurdumuz bildiğimiz için ayıp buluyoruz. Asıl sıkıntımız sağlık güvencemizin olmaması, güvenlik le ilgili olarak yıllardır zırhlı araç talep ediyoruz ama yetkililer bizim sesimizi duymuyor'

KORUCULAR NE İSTİYOR:
Sağlık güvencemiz yok, tüm koruculara verilen sağlık güvencesi, sosyal yardım desteği verilmeli
Zırhlı araç talebimize yıllardar cevap veren olmadı.
Yolluk ve operasyon giderlerimiz yıllardır karşılanmıyor.
Hayvancılıkla geçimimizi sağlarken Erciş Belediyesi Meramıza el koydu, meramız geri verilsin

 
Son Güncelleme: 13.07.2016 10:17
Anahtar Kelimeler:
Ulupamir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.