Dinçer: Bizim çıkardığımız kılık kıyafet yönetmeliği özgürlüğü baz alıyor

12 Aralık 2012 Çarşamba 17:46
Dinçer: Bizim çıkardığımız kılık kıyafet yönetmeliği özgürlüğü baz alıyor






ELAZIĞ (CİHAN)- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, kılık kıyafet yönetmeliği ile ilgili yaptıkları değişikliğin eski yönetmelikle karşılaştırma yapılmadan eleştirilmesini doğru bulmadığını belirterek, Eski yönetmelik yasakları baz alıyor, serbestlikler için bir takım istisnalar belirliyordu. Bizim yönetmeliğimiz ise çok kısa bir yönetmelik ve serbestliği esas alıyor. Ama bir takım güvenlik ve huzur için ön gördüğümüz yasakları ise istisna olarak belirledik. dedi.

Bakan Ömer Dinçer, Tunceli´deki eğitim sorunlarını yerinde gözden geçirmek amacıyla Elazığ Havalimanı'na geldi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Dinçer, 'okullardaki kılık kıyafet ile ilgili değişim' sorusuna şu cevabı verdi: Kılık kıyafet özgürlüğü ülkemizde geldiğimiz demokratik seviye itibari ile yapılması zorunlu bir davranıştır. Normal şartlarda kılık kıyafet özgürlüğü; tüm insanları tek tip, sanki eşitmiş gibi göstermek tavrıyla özgürlükler ve demokrasi arasında bir tercih yapmayı ifade eder. Tabi toplumda özgürlükler genişledikçe şunu söylemeliyiz, önceki yönetmelikle mevcut yönetmeliği mukayese etmeden sanki bu yönetmelikle bazı kısıtlamalar varmış gibi göstermek bize yapılan en büyük haksızlıktır. Benim bütün vatandaşlarımızdan tavsiyem önceki yönetmelikteki kısıtlamaları ve uygulamaları görmeleri, sonrada mevcut yönetmelikte ortaya koyduğumuz serbestliği fark etmeleridir. Mevcut yönetmelikle eski yönetmelik arasındaki temel yaklaşım şu, 'eski yönetmelik yasakları alıyor serbestlikler için bir takım istisnalar belirliyordu. Bizim yönetmeliğimiz ise çok kısa bir yönetmelik ve serbestliği esas alıyor.'Ama güvenlik ve huzur için ön gördüğümüz yasakları da istisna olarak belirledik. Bu açıdan bakıldığında dile getirilen türden eleştirilerin haksız ve kamuoyunu yanıltmak üzere kullanıldığını düşünüyorum.

Hükümet olarak Türkiye genelinde 33 eğitim kampüsü kurmak için yola çıktıklarını vurgulayan Bakan Dinçer, arazide arazi temin edilemediği için bu 33 ilin arasına bu ili dahil edemediklerini belirterek şu bilgileri verdi: Bu Elazığ'ın fırsatı kaçırdığı anlamına gelmiyor. Arazi temin edildiği takdirde en kısa sürede hem il merkezinde hem de ilçelerde eğitim kampüslerini yapmayı hedefliyoruz.



CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.