Diyarbakır şehitleri memleketlerine uğurlandı

DİYARBAKIR'da PKK'lı teröristlerin Mermer Jandarma Karakolu'na bomba yüklü kamyonetle düzenlediği saldırıda şehit olan 3 asker düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı

25 Mart 2016 Cuma 15:04
Diyarbakır şehitleri memleketlerine uğurlandı






Diyarbakır şehitleri memleketlerine uğurlandı

DİYARBAKIR'da PKK'lı teröristlerin Mermer Jandarma Karakolu'na bomba yüklü kamyonetle düzenlediği saldırıda şehit olan 3 asker düzenlenen törenle memleketlerine uğurlanırken, yaralanan 24 askerin tedavisi sürüyor. Saldırıyı, Türkiye- İsveç milli maçının oynandığı saate denk getiren teröristlerin saldırıda tahrip gücü yüksek miktarda patlayıcı kullandığı ortaya çıktı.

Diyarbakır-Bingöl karayolunun 45'inci kilometresinde bulunan ve merkez Sur İlçesi sınırlarında kalan Mermer Jandarma Karakolu'na PKK'lılar dün saat 21.10 sıralarında bomba yüklü kamyonetle düzenlediği saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı. Jandarma Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Gökçeli, Jandarma Uzman Onbaşı Sabri Acem'in şehit olduğu, 24 askerinde yaralandığı saldırıyı PKK'lı teröristler, Türkiye ile İsveç milli takımları arasındaki özel karşılaşmanın oynandığı saatlere denk getirdi. PKK'lı teröristler bomba yüklü kamyoneti infilak ettirdi.

Şiddetli patlama ile birlikte 40-50 askerin görev yaptığı karakolun bahçe duvarı yıkılırken, karakol binası, gazino bölümü çöktü. Saldırının gerçekleştirildiği noktaya yakın jeneratör ve elektrik panosunun da patlamasıyla yangın çıktı. Karakolun karşısında bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi'nde de büyük hasar meydana gelirken, patlama çevre köylerden de duyuldu.

ÇATIŞMA ÇIKTI

Bomba yüklü kamyoneti infilak ettiren teröristler, çevrede gizlendikleri yerlerden karakola otomatik silahlarla ateş etmeye başladı. Karakolda bulunan askerlerin de karşılık vermesiyle çıkan çatışma bir süre devam etti. Takviye ekipler sevk edilirken, Diyarbakır ve Lice'den olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi, karayolu sivil araç trafiğine kapatıldı. Bölgeye sağlık ekiplerinin yanı sıra UMKE ekipleri de sevk edilerek, enkazda arama tarama faaliyetinde bulundu.
Saldırının ardından güvenlik güçleri olay yerinde detayla bir inceleme yaptı. Teröristlerin saldırıyı çalıntı kamyonete yüklenen tahrip gücü yüksek patlayıcı ile gerçekleştirdiği değerlendirildi. Saldırıda kullanılan patlayıcının Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde 18 Mart'ta bir otomobilde ele geçirilen 150 kiloluk bomba ile benzerlik taşıdığı belirlendi.
Bomba yüklü araçla saldırı düzenlenen ve karakol binası ile gazino kısmı çalışmaların ardından branda örtülerek kapatıldı.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı'ndan saldırıyla ilgili yapılan açıklama şöyle:
"24 Mart 2016 Perşembe günü saat 21.10 sularında Diyarbakır-Lice karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu nizamiyesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 24 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

ŞEHİTLER UĞURLANDI

Mermer Jandarma Karakolu'na bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Gökçeli ve Jandarma Uzman Onbaşı Sabri Acem için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi.

Törene Vali Hüseyin Aksoy, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 8'inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Deniz Kartepe, 16'ncı Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kurtca Eker, Vali Yardımcıları, Merkez İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkan ile şehitlerin yakınları katıldı.

Şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu birlik adına yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
"Hukuku, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla, görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz."
Törenin ardından şehitler Jandarma Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu'nun cenazesi memleketi Bayburt'a, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Gökçeli'nin cenazesi memleketi Kahramanmaraş'a, Jandarma Uzman Onbaşı Sabri Acem'in Mersin'e gönderildi.



KOMUTANLAR NUSAYBİN'DE

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Mardin'de katıldığı 3 şehidin cenaze töreninin ardından beraberindeki kuvvet komutanları ile birlikte sokağa çıkma yasağı ve PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Nusaybin İlçesi'ne geçti. Genelkurmay Başkanlığı'ndan ziyarete ilişkin yapılan açıklama şöyle denildi:
"Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara, Deniz Kuvvetleri Komutanları ve Jandarma Genel Komutanı ile birlikte Mardin'de devam eden operasyonlarda şehit olan silah arkadaşlarımızın cenaze törenine katılmıştır. Orgeneral Akar, cenaze törenini müteakip Teröristle Mücadele Harekatı icra eden birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Nusaybin'e geçmiştir. Burada, operasyonların icrasında hep birlikte, büyük bir dayanışma içerisinde kahramanlık ve fedakarlık örneği gösteren Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve Emniyet mensuplarımız ile görüşmüştür. Faaliyete İçişleri Bakanlığı Müsteşarı ve Mardin Valisi de katılmıştır.
Yapılan görüşmelerde Orgeneral Akar tarafından; daha önce icra edilen operasyonlarda olduğu gibi bundan sonra da sivil halkın zarar görmemesi için azami gayretin gösterileceği, milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanması için teröristlere karşı büyük bir cesaret ve özveri ile yürütülen mücadelenin kamu güvenliği tesis edilene kadar azim ve kararlılıkla devam edeceği vurgulanmıştır."

Son Güncelleme: 25.03.2016 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
refik 2016-03-26 02:50:46

şehitlerimize allahtan rahmet diliyorum allah yardımcıları olsun ailesine sabır versin keşke bu gibi şehit haberleri almasak tedbir alıp önünü kesebilsek